Is niet uitbreidbaar geheugen bij een tablet een deal-breaker?

Google-Nexus-7-2 Het was een vraag op Pocketnow.com vandaag: is het ontbreken van uitbreidbaar geheugen voor jou een deal-breaker?

Nou ging de vraag bij Pocketnow.com om smartphones én tablets, ik heb hem in de titel even beperkt tot tablets. Want voor mij is het antwoord op beide vragen namelijk verschillend. Bij mijn iPhone 4S mis ik het extra geheugen niet. En dat terwijl ik maar een 16 GB exemplaar heb (waarvan de omvang als 13,5 GB wordt aangegeven intern) en er toch regelmatig foto’s en filmpjes mee maak.
Maar dat is dan ook het enige, ik gebruik hem niet als eReader, niet als MP3-speler, niet als videoplayer. De foto’s en filmpjes die ik zelf maak zijn dus de enige media die er op hoeven te staan. En dankzij Dropbox krijg ik die er redelijk gemakkelijk vanaf omdat die automatisch geupload worden.

Dat is anders bij mijn iPad. Dé reden voor een jailbreak voor mij is simpelweg dat ik zo toegang krijg tot het bestandssysteem en bestanden van een externe USB-stick of SD-kaart naar de iPad kan kopiëren. Heel handig voor al die video’s die ik er op kijk (ook onderweg) want dan is downloaden via Wifi of 3G echt niet handig.
Apple gaat dat niet toestaan in iOS zelf, veel te gevaarlijk omdat je zo ook toegang krijgt tot alle andere bestanden en data en ook Google is er blijkbaar van terug aan het komen, getuige ook hun reactie op het ontbreken van een SD-kaart slot in hun Nexus modellen:

Volgens [Google] vindt iedereen het idee van het gebruik van een SD card interessant maar eigenlijk is het verwarrend voor gebruikers. [Google] geeft aan dat het dan onduidelijk wordt waar je foto’s, video’s of muziek op moet slaan. Is dit op je telefoon of op je SD card? Moet er dan elke keer gevraagd worden welke keuze je wilt maken? En wat gebeurt er met de gebruikerservaring wanneer je de SD card verwijdert? Alles bij elkaar genomen is het volgens [Google] gewoon té verwarrend. (bron)

Voor mij een reden om die apparaten niet te kopen. Voor heel veel anderen ongetwijfeld/blijkbaar niet, en dat geeft aan dat bedrijven als Apple en Google zo te zien een niet onverstandige keuze maken.

Omdat het bij mij juist ook om het snel overzetten van bestanden gaat (dus niet via Wifi) is het niet alleen een kwestie van het kopen van een tablet met meer dan 16GB intern geheugen. En ook in schoolsituaties lijkt me dat te spelen. Het is immers veel handiger om studenten/leerlingen een SD-kaartje of stick te geven met content (elektronische boeken, lesmateriaal, filmpjes etc.) dan ze dat via de Wifi te laten downloaden. Over 10 jaar vast geen probleem meer, maar nu zal ook daar de tablet met de optie voor extern geheugen winnen. Ook als dat net wat verwarrender is.

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Is niet uitbreidbaar geheugen bij een tablet een deal-breaker? http://t.co/DH5krKhP0F

Patrice
11 jaren geleden

Dat verhaal van Google is mijns inziens alleen maar een flauwe smoes om het ontbreken van microSD kaart te rechtvaardigen. Je kan heel veel met Android en opeens wordt het verwarrend????

Heb je wel eens ifiles geprobeerd op je Ipad? Vroeger moest je gejailbreaked zijn, maar volgens mij nu niet meer. Je kan dan in ieder geval bij bestanden op andere PC’s.