RaspiWatt en andere Raspberri Pi energieprojecten [TODO]

tweetawatt Je zou denken dat ik nu veel meer tijd heb om allerlei leuke projecten uit te proberen, maar het aantal leuke projecten en activiteiten dat ik zie is nog steeds (veel) groter dan de tijd die in een dag/week zit. Dus blijft het bij de RaspiWatt ook helaas even bij de constatering “cool, die zou ik ook wel willen hebben draaien”, maar niet bij een praktijktest. Het zou een redelijk haalbare oplossing moeten zijn, ware het niet dat de Kill-A-Watt waar gebruik van gemaakt wordt, niet in Europa te koop is (en onjuiste stekker heeft) en ik zo snel niet een vergelijkbaar apparaat vond waar iemand dat al voor een in NL beschikbare meter gedaan had. Eigenlijk zou je gewoon denken dat iemand slim genoeg is om dit ook voor in Europa in een handige ‘alles compleet bij elkaar’ kit zou verpakken.

Er zijn wel alternatieven te vinden die blijkbaar nog goedkoper zijn, zoals deze op basis van een Moteino waar ik ook geen NL-winkel voor kon vinden. Dat tweede experiment verwijst naar een andere site die ik niet kende: EmonCMS, een systeem dat gericht is op het online weergeven van data afkomstig van verbruiksmeters, maar ook van zonnepanelen. Mooi is dat je zelf inputs kunt definiëren en dan dashboards kunt ontwerpen die de data die jij wilt laten zien weergeven.
dashboard_editor_1
Daarmee zou je mogelijk je eigen variant van PVOutput.org kunnen maken. Ik zeg mogelijk, want ook dit heb ik nog niet getest.

Zo veel leuke dingen, maar 24 uur in elke dag….

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

RaspiWatt en andere Raspberri Pi energieprojecten [TODO] http://t.co/lZ4wJmbSWI