Krijgen we écht een iPad Mini Mega?

 Gepubliceerd door om 10:25  Hardware, iOS
dec 242012
 

Bij iPadclub hebben ze vandaag een bericht met nieuwe geruchten over de nieuwe iPad. Dat op zich is al lang geen bericht meer waard, het zou eerder nieuws zijn als er een dag geen nieuwe geruchten zijn. Waarom dan toch? Vanwege deze tekst:

De nieuwe iPad zou 4 millimeter minder lang, 17 millimeter minder breed en 2 millimeter minder dik worden. Hierdoor is hij ongeveer even dik als de iPad mini.

En ik dacht meteen: de iPad Mini Mega!
Natuurlijk gaat hij niet zo heten en natuurlijk is het maar een gerucht, maar als echt nog een derde formaat iPad zouden krijgen, dan blijkt Conan meer voorspellende krachten te hebben dan hij ongetwijfeld zelf voor mogelijk gehouden heeft.

dec 242012
 

Lees meer boeken van... Rian Visser verwijst naar een ‘service’ van Apple voor boeken die via de iBookstore aangeboden worden. Ik moet bekennen dat ik niet zeker weet of die wel zo nieuw is (ik kan me herinneren het al eerder opgemerkt te hebben, maar weet niet meer hoe lang geleden), maar het bericht bracht me er wel toe om nog eens een kijkje te nemen achterin mijn eigen boeken.
Zoals je in de screenshot hier bij het bericht kunt zien, voegt Apple automatisch een pagina toe aan het einde van een boek dat je via de iBookstore aangeschaft hebt. Op die pagina wordt verwezen naar andere boeken van een auteur.

Rian had het verschijnsel gezien bij ePub 2 (vloeiende opmaak) en ePub 3 (fixed layout) boeken. Ik zie het zelf zowel bij ePub 2 in zowel vloeiende opmaak als fixed layout, ik heb geen ePub 3 boeken in de iBookstore. Ander verschil is dat mijn boeken allemaal gratis zijn, meer in het bijzonder: beschikbaar gesteld worden via een account dat alleen gratis boeken kan beschikbaar stellen (is bij iBookstore een belangrijk verschil). Het is dus duidelijk iets wat zo breed mogelijk uitgerold is, al gaf Rian aan dat ze het nog niet in boeken zag die met iBook Author gemaakt waren.

De pagina wordt dynamisch gemaakt, hij is ook alleen beschikbaar als je online bent. Ander krijg je een melding dat de verbinding met de iBookstore mislukt is. Die melding wordt op zich netjes weergegeven, maar Apple had er ook voor kunnen kiezen om de pagina dan helemaal weg te halen.
Lees verder….