Menu
Categorieën
Workshop Vergaderen op Afstand
14 mei 2012 eBooks


Aanstaande woensdag verzorg ik een interne workshop over het vergaderen op afstand. En omdat het voor de deelnemers gemakkelijker is als ze de materialen al vooraf digitaal beschikbaar kunnen hebben, plaats ik die hier al even.
Hierboven staat het presentatiebestand dat ik zal gebruiken, en hieronder staat de korte handleiding bij het hands-on deel:
epub_logo Vergaderen op afstand | via de iBookstore (EPUB, 2,24MB)
pdf_logo Vergaderen op afstand (PDF, 3,19MB)

[update]
pdf_logo Aanvulling Google Hangout on Air (PDF, 272kB)

"10" Comments
 1. Pingback: (@PeterMcAllister) (@PeterMcAllister)

 2. Pingback: François Walgering (@FTWalgering)

 3. Pingback: François Walgering (@FTWalgering)

 4. Pascal Dauphin

  Ik houd me binnen het MBO ook bezig met dit soort activiteiten. Naast vergaderen geef ik ook regelmatig les aan mijn leerlingen op afstand. Om te vergaderen is ooVoo een prettige tool, omdat je daar met video/audio tot 12 personen kunt gaan zonder kosten. Bij grotere groepen (lessituatie) gebruik ik slechts audio via Teamspeak. Mijn presentatie zend ik uit via Powerpoint 2010. Ik heb op deze manier al lessen kunnen verzorgen aan groepen van bijna 40 personen.

  Erg leuk om te doen!

  • Hoi Pascal,

   Dank je voor de PowerPoint 2010 tip. Daar had ik nog niet eerder naar gekeken. Het is voor presentaties inderdaad een mooie optie. Zeker omdat het bekijken ook in niet-IE browsers blijkt te werken (ik heb het zelf even in Chrome getest, stond niet op het lijstje maar werkte probleemloos).

   De workshop legt de nadruk overigens op vergaderen en dan is alleen een PowerPoint kunnen tonen op zichzelf iets wat minder vaak voor komt. Je zult dan al snel ook met documenten aan de slag willen (agenda, notulen, vergaderstukken etc).

 5. Wat je bij Google Hangouts nog zou kunnen noemen is dat je nu ook direct kan opnemen naar je eigen Youtube channel, waardoor de hangout beschikbaar blijft.
  Kwestie van één vinkje tegenwoordig!

  • Ja, zo zie je maar hoe snel de tijd gaat. De instructie is van 5 mei (toen heb ik hem ook ingediend bij Apple voor in de iBookstore waar hij nog steeds niet staat), Google Hangouts on Air is van 7 mei.

   Ik vind het niet echt een “vergaderen” op afstand functionaliteit, maar omdat ik nog niet aan zelf testen toe gekomen was heb ik het testen meteen maar even vastgelegd en als bijlage hierboven toegevoegd.

   Nadeel: verzorgen van presentaties wordt nog niet gestreamed zo te zien (op dit moment).

   • Allemensen, jij bent snel!
    Ben je er wellicht ook al achter hoe lang zo’n opname mag duren?

   • Nee, daar had ik niet genoeg tijd voor. 🙂
    Maar YouTube heeft bij mij geen tijdbeperkingen, dus ik neem aan dat de opname dat ook niet heeft? Kwestie van een Hangout open zetten en kijken of hij een keer afbreekt?

 6. Pingback: Nicole van de Wiel (@NicoleWiel)

Reacties zijn niet toegestaan
*