Menu
Categorieën
Pecha Kucha voor op de iPad
25 april 2012 Tip

Pecha Kucha op de iPad OK, ik ga iets doen waar ik een hekel aan heb: naar iets verwijzen waarvan ik zelf met geen mogelijkheid weet/wist te achterhalen hoe het werkt. Maar ja, het werkt, en dat is al heel wat. Het gaat hier om een Keynote template voor op de iPad waarmee je ook die kunt gebruiken voor een Pecha Kuche presentatie. Voor PowerPoint en de ‘gewone’ Keynote waren er al sjablonen (zie hier). De iPad-versie kun je hier downloaden.

Ik wist dus niet dat het kon, maar heb niet kunnen achterhalen waarom het in deze sjabloon werkt. Ik zie dat de teller een filmpje is met een zwarte achtergrond, dus alleen bruikbaar op zwarte sjablonen. Maar wat er nou voor zorgt dat Keynote naar de volgende dia gaat als hij bij 20 seconden is? Ik weet het nog steeds niet, dus als je me uit mijn lijden kunt verlossen, laat het weten in de reacties!

(getipt door Mats Eglin via Fons van den Berg)

[Update 20:52] Wilfred had het verlossende antwoord! (zie hieronder)
De Pecha Kucha truc

Deel dit bericht:
"4" Comments
 1. Kan ik jou echt eens helpen met een technisch issue?

  1) Er wordt gewerkt met een automatische overgang van 20 sec. Had jij zelf waarschijnlijk ook al gedacht.
  2) De teller is een .mov-bestand van een klokje (klik op Infp en dan op Formaat, het meetlatje)

  • Hoi Wilfred,

   Oooooh, Daar hebben ze dat verstopt. Jemig zeg.

   Ja, ik had gezien dat de teller een filmpje was, maar ik was er vanuit gegaan dat aan dat filmpje een actie vast hing. Maar ik zie nu dat ik dat getest heb door het filmpje op de iPad te kopiëren naar een andere presentatie die ook al die automatische overgang van 20 seconden aan de dia’s gekoppeld had. En ik dacht dus ten onrechte dat het filmpje daar voor zorgde.

   Het verwarrende ook is dat als je de overgangen gaat bewerken (in mijn versie van Keynote op de iPad met iOS 5.0.1), je eerst alleen de ingestelde animatie ziet. En die animatie staat op “Geen”. Dat betekent in dit geval niet dat er geen overgang is, maar dat er geen animatie aan de overgang gekoppeld is. Pas als je er dan op klikt en kiest voor de opties krijg je die 20 seconden vertraging te zien.

   Die vertraging kun je overigens niet op de iPad instellen want daar kun je maximaal 10 seconden kiezen met de slider.

   Dank je! 🙂

 2. Pingback: (@ictoblog) (@ictoblog)

 3. Pingback: (@Media_Facts) (@Media_Facts)

Reacties zijn niet toegestaan
*