Menu
Categorieën
Bluefire Reader: eindelijk volwaardige iPad/iPhone eReader met Adobe DRM
10 oktober 2010 eBooks


Bluefire Reader (iTunes link) is niet de eerste eReader applicatie voor de iPhone of iPad met ondersteuning voor Adobe DRM. Die eer komt formeel toe aan Txtr. Maar je mag het wel de eerste volwaardige eReader met Adobe DRM noemen. Want waar Txtr heel basic en kaal was, bevat Bluefire Reader nu al de belangrijkste features die een eReader moet hebben. Je zie ze in de screenshot hier bij het bericht:

 • 5 verschillende fontsformaten (Txtr had er 2)
 • Instelbare marges (ontbrak bij Txtr)
 • Instelbare helderheid (al is dat niet zo handig als bij Stanza)
 • Instelbaar bladereffect (niet zo mooi als bij Stanze / Kindle / iBooks, maar mooi genoeg)
 • Instelbare weergave paginanummers
 • Nachtmodus
 • Bookmarks / Bladwijzers
 • Ingebouwde toegang tot (nu nog beperkt) aantal boekwinkels

Openen van boeken is eenvoudig. Je stelt eenmalig je Adobe ID in (gebruikersnaam + wachtwoord)  en kunt dan boeken vanuit bijvoorbeeld DropBox met de “Open In” optie openen in Bluefire Reader (dat kan Stanza wel maar iBooks weer niet).

Ja, Stanza en iBooks hebben features die Bluefire Reader niet hebben. Maar deze gratis applicatie heeft voldoende in huis om het lezen van boeken die je bijvoorbeeld bij BOL.com of Selexyz gekocht hebt, ook zonder het verwijderen van de DRM geen straf meer te maken.

"13" Comments
 1. Goed nieuws. Een duidelijke verbetering t.o.v. txtr!

 2. Klinkt goed, maar hoe krijg ik een al gedownload boek vanaf mijn macbook in deze app. op mijn ipad en iphone.

  • Als je je iPhone of iPad aansluit op je Mac en dan iTunes opent, dan zie je bij het Applicaties onderdeel van de iPhone/iPad het File Sharing feature onderdeel. Daar staat ook Bluefire tussen. Je kunt dan daar de ePUBs toevoegen.

   En zoals in het bericht beschreven kan het ook via bijvoorbeeld Dropbox

 3. Bedankt, ga ik nog proberen. Ik heb het opgelost via dropbox. Dat werkt uitstekend.

 4. Een aantal boeken bij bol.com gekocht, zowel Adobe Pdf als Epub. Staan in de Reader Library (Sony) en nog in mijn download bestand. Hoe haal ik dat nu naar Bluefire? Zowel via Dropbox als via iTunes filesharing heb ik de techniek niet onder de knie gekregen.

 5. @Cees:

  Gaat het er om dat je niet weet waar die bestanden staan, of gaat het ergens anders mis?

  Ik weet niet 100% waar de bestanden bij de Sony Reader Library staan. Bij Adobe Editions vindt je ze in …\Mijn Documenten\My Digital Editions
  Even kijken dus naar de mappen in je Mijn Documenten map, daar zal een map staan die naar de Sony Reader Library verwijst. In die map vindt je de ePUB of PDF bestanden die je gekocht hebt.
  Dit zijn de bestanden die je dan via iTunes of Dropbox naar je iPad moet brengen.

 6. Dank Pierre maar het mysterie is opgelost. Het bleek dat ik de bestanden vanuit de Sony Reader moest overzetten. Zowel met Dropbox als direct via Filesharing gelukt.

 7. vandaag de app van bluefire gedownload op de ipad. Vele malen geprobeerd om de bestanden die wel zichbaar werden in bluefire te openen maar hij meldt “acces denied to this item” Enig idee wat ik fout doe. Wellicht sla ik een stap over. Een duidelijke stap voor stap handleiding voorr het overzetten op de ipad kan ik niet vinden.

 8. @margriet Je hebt dan waarschijnlijk Bluefire nog niet geautoriseerd met je Adobe ID (zoals je dat ook in Adobe Edition moest doen). Je kunt dat als volgt doen: in Bluefire klik je op de Info knop in de balk onder aan het scherm. Dan zie je boven in het scherm “Enable Adobe eBooks” en een knop “Authorize”. Klik op die knop en voer in het scherm dat dan verschijnt je Adobe ID (email adres) en je wachtwoord in. Klik op Continue en ga terug naar de Library. Je zou nu de boeken wel moeten kunnen lezen.

 9. dat heb ik wel gedaan, er staat nu bij info op de tpp yhis app has been authorised bij [email protected].
  enig idee wat er anders fout kan gaan?
  Overigens bedankt voor de zeer snelle reactie. een groet margriet

 10. Ik ben even bezig met een filmpje waarin ik de verschillende stappen laat zien. Komt ofwel vanavond laat of morgenvroeg online. Ik hoop dat dat helpt.

 11. geweldig ik wacht af, een groet en alvast bedankt margriet

Reacties zijn niet toegestaan
*