Dailymotion nu ook met minder mist

 Gepubliceerd door om 08:00  Internet
okt 162008
 
Dailymotion standard quality - Klik voor grotere versie Dailymotion High Quality - Klik voor grotere versie

De concurrentie tussen videosites is hevig en een belangrijk punt in de keuze tussen sites is ongetwijfeld de kwaliteit van de video. Was het voorheen nog acceptabel om wazige clips aan te bieden, met de toename van de bandbreedte gaan gebruikers ook hogere kwaliteit eisen.
Zorgde YouTube er afgelopen maart al voor dat je bij het bekijken van de video’s naar een hogere kwaliteit om kon schakelen, nu heeft ook Dailymotion die stap gemaakt.
Die hogere kwaliteit is zeker handig bij screencasts die voorheen er vaak wat bekaaid af kwamen. Maar als je nu op de “HQ” knop op de afspeelbalk van de speler klikt zie je een duidelijk verschil.
De screenshots bij dit bericht zijn afkomstig van deze screencast. Kwaliteit is nog niet perfect, maar nu ook schermvullend goed aan te zien.

Je kunt de hogere kwaliteit ook zien in de embedded speler, maar ik heb nog niet ontdekt hoe je dat als default voor kijkers kunt maken.
Voordeel is wel dat de optie standaard beschikbaar is voor bestaande video’s, mits je hun recente embed codes gebruikt. Zo zie je de knop ook bij dit bericht terwijl ik daar de embed code niet aangepast heb.
Ook merkte ik dat een keuze voor wel of niet HQ op de Dailymotion site zelf onthouden werd voor het afspelen van embedded filmpjes. Omdat ik niet ingelogd was op de Dailymotion site verwacht ik dat dat via cookies gedaan wordt.

Net als YouTube heeft Dailymotion de moeite genomen om ook oude filmpjes met de hogere kwaliteit aan te bieden, al kan ik niet zeggen dat ik al een verbetering van de kwaliteit kan zien bij mijn eerste filmpje uit juni 2005.

 Reacties uitgeschakeld voor Dailymotion nu ook met minder mist  Tags:

Wat zou jij betalen voor TV op je mobiel?

 Gepubliceerd door om 07:24  iOS
okt 162008
 

Ik weet het, het begint hier op het moment een beetje een “mobiel internet” blog te lijken, zie het maar als een tijdelijk fase van verwondering en verbijstering die ik door maak. Hij gaat vast over zodra mijn Qtek S110 definitief vervangen is door iets wat weer 3 jaar mee moet.

Aanleiding voor de vraag in de titel van deze post is een review van Vincent Everts van de Nokia N96 met mobiele TV van KPN. Het ding laat niet alleen een aantal zenders live zien, maar kan die ook laten opnemen zodat je net als thuis bij je PVR niet meer midden in een programma hoeft te vallen, maar het gewoon kunt laten starten als jij dat wilt.
Vincent is daarnaast ook nog eens tevreden over de accuduur van het apparaat en dat is een heel verschil met zijn oordeel over die van de iPhone.

Nou is het voor mij geen echte vraag, want dekking heb ik in mijn dorp nog niet, maar veel andere plekken in Nederland zijn al ingekleurd. Dus de vraag aan jou: wat zou jij extra betalen voor TV op je mobiel? Is 10 euro per maand extra een mooie prijs, zou je er net als Vincent maximaal 5 euro voor over hebben? Of durf je tegen beter weten in te voorspellen dat het nooit wat gaat worden met TV op een mobieltje?