Dailymotion nu ook met minder mist

 Gepubliceerd door om 08:00  Internet
okt 162008
 
Dailymotion standard quality - Klik voor grotere versie Dailymotion High Quality - Klik voor grotere versie

De concurrentie tussen videosites is hevig en een belangrijk punt in de keuze tussen sites is ongetwijfeld de kwaliteit van de video. Was het voorheen nog acceptabel om wazige clips aan te bieden, met de toename van de bandbreedte gaan gebruikers ook hogere kwaliteit eisen.
Zorgde YouTube er afgelopen maart al voor dat je bij het bekijken van de video’s naar een hogere kwaliteit om kon schakelen, nu heeft ook Dailymotion die stap gemaakt.
Die hogere kwaliteit is zeker handig bij screencasts die voorheen er vaak wat bekaaid af kwamen. Maar als je nu op de “HQ” knop op de afspeelbalk van de speler klikt zie je een duidelijk verschil.
De screenshots bij dit bericht zijn afkomstig van deze screencast. Kwaliteit is nog niet perfect, maar nu ook schermvullend goed aan te zien.

Je kunt de hogere kwaliteit ook zien in de embedded speler, maar ik heb nog niet ontdekt hoe je dat als default voor kijkers kunt maken.
Voordeel is wel dat de optie standaard beschikbaar is voor bestaande video’s, mits je hun recente embed codes gebruikt. Zo zie je de knop ook bij dit bericht terwijl ik daar de embed code niet aangepast heb.
Ook merkte ik dat een keuze voor wel of niet HQ op de Dailymotion site zelf onthouden werd voor het afspelen van embedded filmpjes. Omdat ik niet ingelogd was op de Dailymotion site verwacht ik dat dat via cookies gedaan wordt.

Net als YouTube heeft Dailymotion de moeite genomen om ook oude filmpjes met de hogere kwaliteit aan te bieden, al kan ik niet zeggen dat ik al een verbetering van de kwaliteit kan zien bij mijn eerste filmpje uit juni 2005.

Deel dit bericht:

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.