Menu
Categorieën
Spraakberichten versturen met Yabmail
20 september 2007 Internet
Yabmail - Klik voor grotere versie

Het bericht op Marketingfacts heeft een kritische ondertoon (kan ook aan mij liggen). Het lijkt er op dat Matthijs van den Broek het nog niet helemaal het nut inziet van Yabmail.com. Serieus nut zal het ook vast niet hebben, maar leuk is het in ieder geval.

Wat is het?
Met Yabmail kun je snel en heel eenvoudig audioberichten versturen.

Wat moet je er voor doen?

1) Ga naar Yabmail.com
2) Klik op de knop voor het opnemen van een bericht en spreek je boodschap in
3) Voeg eventueel een paar geluidseffecten toe
4) Type het mailadres in van de persoon waar je het bericht naar wilt versturen
5) Type je eigen naam en mailadres is
6) Klik op verzenden.
Klaar.

Niet eerst aanmelden?
Nee, Account aanmaken is niet nodig. Kan zelfs niet. Downloaden van het audiobestand helaas ook niet, maar mocht het een bericht zijn dat ik persé lokaal wil opslaan (bijvoorbeeld om in de EduKast te gebruiken) dan kost me dat nauwelijks moeite (kwestie van kabeltje aansluiten).

Kun je een voorbeeld laten horen?
Natuurlijk, luister maar naar dit bericht.
Je kunt de link naast het bericht gebruiken om meteen een bericht terug te sturen. Ik heb overigens geen headset gebruikt voor het opnemen, gewoon de ingebouwde microfoon van de laptop en de audiokwaliteit is nog steeds prima vind ik.

"7" Comments
 1. Het koste mij niet zo heel veel moeite om het geluid offline te krijgen, maar je moet net weten hoe het te doen. Dus echt gebruiksvriendelijk is deze oplossing niet, I know.

  Het bestand wordt niet beveiligd gestreamed, het wordt ‘gewoon’ gedownload door de Flash Player door het aanroepen van een URL. De opbouw is http://www.yabmail.com/playMessage.ph… . Dus in jouw geval http://www.yabmail.com/playMessage.ph… .

  Sla dit bestand op als een FLV bestand en klaar is Pierre. Helaas is er nog (tot Adobe Media Player uit komt) geen standalone player die dit kan afspelen, dus je zou de FLV nog even moeten omzetten naar MP3: http://www.google.com/search?q=flv2mp3

 2. Dank je voor de tip! Inderdaad heel eenvoudig als FLV te downloaden.

  Overigens geef je Adobe toch wat veel eer in dit geval (hoe zou dat nou komen? ;-) ) want er is al een standalone player die dat zonder problemen afspeelt: FLV Player van Martijn de Visser speelde het FLV bestand zonder problemen af.
  Ik gebruik zelf overigens voor ‘moeilijk’ naar MP3 te converteren zaken altijd een kort kabeltje met aan beide kanten een mini jack stekker. Gewoon de ene kant in de koptelefoon-aansluiting, de andere kant in de microfoon-aansluiting, Adobe Audition of Audacity op opnemen zetten en afspelen maar.

 3. Ah nee hoor… ik had al aan Martijn gedacht en zelf al geprobeerd zijn Player te gebruiken. Maar hier bij mij werkte het niet in versie 1.3.3 :-(

 4. Hé dat is raar, want dat is ook de versie die ik gebruik.
  Overigens slagen zowel deze site als het bekende vixy.net er niet in om er een valide MP3 van te maken. Ik ga het kabeltje maar eens pakken.

 5. If everything else fails….. use a cable :P

 6. "Het bericht op Marketingfacts heeft een kritische ondertoon (kan ook aan mij liggen). Het lijkt er op dat Matthijs van den Broek het nog niet helemaal het nut inziet van Yabmail.com."
  Ik zie het nut zeker wel in. Heb alle ruimte gegeven aan de bedenker. En ja, een kritische noot mag je altijd plaatsen. Wij zijn immers geen verkoopkanaal. Daarbij is het natuurlijk niet zo, dat dit HEEL ontzettend nieuw is. Ik ben trouwens dol op kritische ondertonen.

 7. Hoi Matthijs,

  Natuurlijk mag je kritisch zijn en uiteraard zijn jullie geen verkoopkanaal, maar de toon is toch wel duidelijk anders dan bijvoorbeeld bij de (overigens niet door jou geschreven) berichten over Alice (wat mij betreft niet meer dan ‘gewoon een andere ISP’ ).

  Wat ik overigens wel zo informatief had gevonden was als je dan een aantal voorbeelden had opgenomen die laten zien waarom je het niet zo heel ontzettend nieuw vindt.
  Want de vergelijking met Skype gaat wat mij betreft toch echt niet op.

Reacties zijn niet toegestaan
*