Menu
Categorieën
myPlick – 10 redenen om het te gebruiken
1 september 2007 Leertechnologie

Het mooie van startups is dat de oprichters vaak nog in staat zijn goed in de gaten te houden wat er op hun site gebeurt. Zo ook bij myPlick. Hoewel Lei Jin ongetwijfeld geen Nederlands zal kunnen begrijpen, begreep hij wel wat ik uitlegde in mij eerste ‘Plick‘ eerder deze week. En de andere co-fouder, Eric Xu had nog genoeg tijd om een top 10 van redenen om myPlick te gebruiken te maken, uiteraard met myPlick.

Handig overzicht, al zal ik het met je eens zijn dat het “hot Plicks” lijstje echt niet de belangrijkste reden is om myPlick te gebruiken. De hogere kwaliteit van afbeeldingen in de slides (hoger dan bij Slideshare) noemen ze overigens niet als reden, terwijl dat er voor mij wel eentje is om in de overweging mee te nemen.

De statistieken zijn ook een stuk uitgebreider dan bij Slideshare, maar ik moet bekennen dat het dan ook wel even slikken is. Bij Slideshare staat er niet meer dan “Total Views: 132 | on Slideshare: 132 | from embeds: 0*”
Maar bij myPlick kun je o.a. zien “Time on Slide”, “Time on Plick”, “Slides per Visit”, “Slide Views” en “Views by Location”.
myPlick - Klik voor grotere versie Het is natuurlijk wél even slikken als je ziet dat de meeste bezoekers na de eerste slide afhaken (op zich logisch als je bedenkt dat dit een Nederlandse presentatie is en er nog niet zo veel Nederlanders komen) maar het is wel een stuk zinvollere info dan “Views: 32”.

"1" Comment
  1. Ziet er wel goed uit dit. Zal het in mijn achterhoofd houden, deze toepassing…

Reacties zijn niet toegestaan
*