Google Earth Flight Simulator – geen hoax!

Google Earth Flight Simulator - Klik voor grotere versie

Ik dacht eerst dat het om een grap (hoax) ging toen ik de verschillende berichten over de Google Earth Flight Simulator zag. Ze verwezen allemaal naar dit bericht bij Marco Gallotta en het leek er op alsof ze allemaal dezelfde (zijn) screenshots gebruikten. Belangrijker nog: hoewel ik de meest recente versie van Google Earth geïnstalleerd heb staan, werkte de toetscombinatie Ctrl+Alt+A bij mij niet. In een van de reacties bij het bericht van Marco las ik dat iemand schreef dat bij zijn laptop Ctrl+Windows+A wél werkte. En dat bleek inderdaad ook bij mijn laptop het geval te zijn.

Dus maar even een filmpje gemaakt. Eigenlijk is daar niet heel veel te zien, maar dat komt ook omdat het gewoon vreselijk moeilijk is om het vliegtuig in de lucht te houden. Op deze pagina zie je een overzicht van toetscombinaties.
Je mag de filmpjes downloaden, maar ze zijn wat groter dus heb ik ze ook even streaming online gezet:

Download
video Quicktime versie (640×480 – 38,1MB) video WMV versie (640×480 – 25,3MB)
Streaming
* Streaming Quicktime
* Streaming WMV

0 0 stemmen
Bericht waardering
7 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Foppe Hemminga
Foppe Hemminga
14 jaren geleden

Dag Pierre,

Bedankt voor de tip, die ik nog niet elders was tegengkomen. Mijn ervaring (sic) is dat de vluchtsimulator goed te besturen is met de muis.

Veel plezier

duimdog
14 jaren geleden

eigenaardig: de wmv-streaming kan ik niet vooruit of terugspoelen. enig idee hoe dat kan?

Pierre
14 jaren geleden

@Foppe: graag gedaan, al was het natuurlijk ook iets dat ik ergens anders (in de reacties) gelezen had.

@Michel: ah, dus dat is het effect van het uitvinken van de "add index to file" optie in Camtasia bij het maken van de WMV.
Ik heb een nieuwe versie geëxporteerd en bij SURFnet neer gezet. Nu kun je vooruit en terug springen in de video.
Bedankt voor het seintje.

Bram
Bram
14 jaren geleden

: Zodra ik de quicktime versie wil bekijken dan komt deze hier na 10 minuten! nog steeds niet in beeld, volgens mij staat de server ergens in een hok zwaar te roken bij je ;-)

(zie ook mijn eerdere berichtje bij bovenstaande post, het is dus geen incidentje, andere sites laden bij mij wel goed).

Groeten,

Bram

Pierre
14 jaren geleden

Hoi Bram, Dreamhost heeft het vandaag inderdaad weer zwaar vrees ik. Dat hoort geen 10 minuten te duren.

Pierre
14 jaren geleden

Overigens: de Quicktime streaming versie moet redelijk snel verschijnen. Voor het downloaden is het sowieso altijd aan te raden de rechtermuis knop (als je die hebt!) te gebruiken en kiezen voor "opslaan als". Dan kun je tenminste de voortgang van de download meekijken.

jan
jan
14 jaren geleden

Hallo leuke simulator alleen kan niet kiezen uit de 2 vliegtuigen zie dat menu niet en hoor geen vliegtuig geluid.
Wie weet raad.
Mvg Jan.