Operator11 is aan het updaten

 Gepubliceerd door om 18:17  Media
sep 012007
 
Operator 11 - Klik voor grotere versie

Zelfs in een Web 2.0 tijdperk is downtijd tijdens een upgrade blijkbaar niet te vermijden (het is dus niet alleen Linden Labs dat daar last van heeft). Maar goed, nog effe wachten en dan kunnen we zien wat het nieuwe Operator11 voor ons in petto heeft. Voortgangsinformatie zal worden gegeven op het weblog van Operator11.
[update] De update is inmiddels afgerond. De blogpost bevat een overzicht van de wijzigingen. Hmmm, daar zitter er inderdaad wel een paar bij die het leven (gedurende de tijd dat je daarvan bij Operator11 doorbrengt) een stuk prettiger zullen maken. Snel weer eens testen.

 Reacties uitgeschakeld voor Operator11 is aan het updaten  Tags:
sep 012007
 
Google Earth Flight Simulator - Klik voor grotere versie

Ik dacht eerst dat het om een grap (hoax) ging toen ik de verschillende berichten over de Google Earth Flight Simulator zag. Ze verwezen allemaal naar dit bericht bij Marco Gallotta en het leek er op alsof ze allemaal dezelfde (zijn) screenshots gebruikten. Belangrijker nog: hoewel ik de meest recente versie van Google Earth geïnstalleerd heb staan, werkte de toetscombinatie Ctrl+Alt+A bij mij niet. In een van de reacties bij het bericht van Marco las ik dat iemand schreef dat bij zijn laptop Ctrl+Windows+A wél werkte. En dat bleek inderdaad ook bij mijn laptop het geval te zijn.

Dus maar even een filmpje gemaakt. Eigenlijk is daar niet heel veel te zien, maar dat komt ook omdat het gewoon vreselijk moeilijk is om het vliegtuig in de lucht te houden. Op deze pagina zie je een overzicht van toetscombinaties.
Je mag de filmpjes downloaden, maar ze zijn wat groter dus heb ik ze ook even streaming online gezet:

Download
video Quicktime versie (640×480 – 38,1MB) video WMV versie (640×480 – 25,3MB)
Streaming
* Streaming Quicktime
* Streaming WMV

sep 012007
 

Het mooie van startups is dat de oprichters vaak nog in staat zijn goed in de gaten te houden wat er op hun site gebeurt. Zo ook bij myPlick. Hoewel Lei Jin ongetwijfeld geen Nederlands zal kunnen begrijpen, begreep hij wel wat ik uitlegde in mij eerste ‘Plick‘ eerder deze week. En de andere co-fouder, Eric Xu had nog genoeg tijd om een top 10 van redenen om myPlick te gebruiken te maken, uiteraard met myPlick.

Handig overzicht, al zal ik het met je eens zijn dat het “hot Plicks” lijstje echt niet de belangrijkste reden is om myPlick te gebruiken. De hogere kwaliteit van afbeeldingen in de slides (hoger dan bij Slideshare) noemen ze overigens niet als reden, terwijl dat er voor mij wel eentje is om in de overweging mee te nemen.

De statistieken zijn ook een stuk uitgebreider dan bij Slideshare, maar ik moet bekennen dat het dan ook wel even slikken is. Bij Slideshare staat er niet meer dan “Total Views: 132 | on Slideshare: 132 | from embeds: 0*”
Maar bij myPlick kun je o.a. zien “Time on Slide”, “Time on Plick”, “Slides per Visit”, “Slide Views” en “Views by Location”.
myPlick - Klik voor grotere versie Het is natuurlijk wél even slikken als je ziet dat de meeste bezoekers na de eerste slide afhaken (op zich logisch als je bedenkt dat dit een Nederlandse presentatie is en er nog niet zo veel Nederlanders komen) maar het is wel een stuk zinvollere info dan “Views: 32”.