Wat is de essentie van een weblog?

OUNL weblog - Klik voor grotere versie

Mist OU de essentie van bloggen? Dat is de vraag die Marcel de Leeuwe naar aanleiding van het weblog van Theo Bovens, de voorzitter van het College van bestuur van de Open Universiteit Nederland.

Zijn kritiekpunten hebben betrekking op het ontbreken van een eenvoudige chronologische navigatiestructuur (klopt helemaal, ik weet niet eens wat nou de hoofd-url is) en het ontbreken van de optie om te reageren.
Daar mag van mij het ontbreken van RSS ook nog bij.

Tja, vraag is natuurlijk wat de OUNL wil bereiken met de website. En waarom ze het nou persé een weblog willen noemen. Noem een beest een Zebra, en mensen verwachten strepen. En zullen, net als Marcel, teleurgesteld zijn als ze die niet vinden. Terwijl het mogelijk een heel mooie pony is.

Iets is er in ieder geval bij de afdeling PR niet helemaal goed gegaan. Maar ik ken ook geen voorbeelden van weblogs van collegeleden van universiteiten of hogescholen die ook echt een weblog zijn zoals je die zou verwachten. Dus wat dat betreft is de OUNL in ieder geval geen uitzondering.

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Willem van Valkenburg
16 jaren geleden

Hoi Pierre,

onze rector magnificus heeft een eigen blog, zie http://fokkema.weblog.tudelft.nl/.

André
André
16 jaren geleden

Een weblog zonder reactiemogelijkheid is geen leuke weblog. Reageren op iets waar je het mee eens bent of juist niet maakt bloggen (zowel schrijven als lezen) juist zo leuk.
(NB: op onze blog is reageren uitgeschakeld ivm spam. Onmogelijk gemaakt door de ’techneuten’ Dan is een stukje schrijven al een stuk minder aantrekkelijk want er komt geen reactie, feedback, commentaar enz)
Kortom, als Theo Bovens de titel verandert en er boven zet De website van Theo Bovens, weten we precies waar we aan toe zijn!

Karin Winters
16 jaren geleden

Dan zal ik verder maar niets zeggen over de module e-learning van de OU die ik op dit moment doorworstel in Blackboard van de OU.

Pierre
16 jaren geleden

@Willem, dank je voor de link, die kende ik niet. Wel veel werk om elk bericht tweetalig te plaatsen. Betekent dat het ‘spontane’ er natuurlijk ook een beetje vanaf gaat, maar goed, is een keuze.

@André, ja, zo’n kleine wijziging zou al voldoende zijn.

@Karin, sterkte! :-)