SURFspace is eindelijk live!

SURFspace is de nieuwe, thematisch ingerichte onderwijsportal van SURFfoundation. Deze onderwijsportal is dé plek waar heel veel relevante informatie over e-learning bijeenkomt. SURFspace is er vooral vóór en dóór ICT&Onderwijs professionals: het is voor iedereen mogelijk de portal te verrijken door er zelf artikelen, commentaar, bijeenkomsten en nieuws op te plaatsen.

Wat vind je op SURFspace?
* Kennisdeling en netwerken via een platform vóór en dóór ICT&Onderwijs professionals
* Een up-to-date agenda, columns, blogs en thematisch nieuws
* Trends: de thema’s van de toekomst
* Actuele informatie over een reeks innovatieve thema’s
* Architectuur
* Nieuwe Leer- en Werkomgeving
* Portfolio
* Toetsing
* Video
* Later komen er nog enkele thema’s bij
* Vacaturemeldingen
* Een nieuwsbrief (binnenkort per thema en via e-mail of RSS)

Draag zelf bij aan SURFspace. Plaats je eigen bijdrage en win een reis naar Educause 2008 in Orlando!

De inhoud van SURFspace wordt verrijkt door de bijdrage van bezoekers en door een actieve redactie. Heb je een interessant nieuws- of agendabericht, rapport, vacature, verslag of artikel: zet het op de portal. Je kunt je bijdrage plaatsen zonder tussenkomst van de redactie.

Door het leveren van bijdragen is de volgende geweldige hoofdprijs te winnen: een reis- en verblijfarrangement Educause 2008, Orlando, Florida, 28-31 oktober 2008.

De bijdragen worden beoordeeld door een jury op kwaliteit, actualiteit, originaliteit, kwantiteit en aantal unieke bezoekers van de bijdrage. De jury bestaat uit de themaredacteuren en de hoofd- en eindredacteur van SURFspace. De bijdrages sluiten aan bij een van de thema’s: Architectuur, Nieuwe Leer en Werkomgeving, Portfolio, Toetsing, Video en Trends.

De winnaars worden bekend gemaakt op het Innovatium 2008, op 4 maart in de Doelen in Rotterdam.
Lees meer op http://www.surfspace.nl


Goed beginnen maar met de positieve noot: de site is er eindelijk. Maar ondanks het lange wachten is ook nu nog niet alles af. Ik kan in ieder geval nog geen RSS-feed ontdekken (wordt in het mailbericht wel aangekondigd) en bij het plaatsen van een bijdrage wordt ik er op gewezen dat ik de bijdrage niet meer kan wijzigen. Het is namelijk niet mogelijk om een account aan te maken.

De site werkt nog niet 100%. Zo zijn de tagclouds voor de thema-pagina’s ‘stuk’. Als je er op klikt krijg je geen overzicht met berichten maar een lege pagina. Het reactieveld onder een bericht is in Firefox een stuk kleiner dan in Internet Explorer.

De site is nu ook inhoudelijk nog een mengsel van oud nieuws, tijdloze berichten en actuele zaken zoals de agenda.
Laten we hopen dat ook dat nu met de publieke beschikbaarheid een kwestie van tijd is. Ik ga in ieder geval eerst even rustig kijken hoe ik een bericht toevoeg voordat het er definitief en niet meer door mij te wijzigen op staat.

(disclosure: ik werk voor een deel van mijn werkweek voor SURFfoundation)

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Harry Dubois
Harry Dubois
13 jaren geleden

This page has encountered a critical error. Contact your system administrator if this problem persists. Heeft dat met firefox te maken?

Pierre
13 jaren geleden

Hmm, ik ben die melding in Firefox op windows nog niet tegen gekomen. Heb je een directere link of komt het niet consistent op één plek voor?