feb 072008
 

Het is maar goed dat ik vandaag pas aan het einde van de dag tijd had om mijn RSS-feeds door te lezen. Toen was de storm in een glas bloggers over de domme mails van Buma/Stemra namelijk al weer gaan liggen.

Niels Huijbregts schreef op Opinieweblog “Buma op Bloggerjacht“. Blijkbaar had Buma/Stemra een aantal bloggers gemaild dat het embedden van YouTube filmpjes met muziek gelijk stond aan het “opnieuw openbaar maken” van een werk en daar is een webcasting-licentie voor nodig.
De blogpost verwijst ook naar Arnoud Engelfriet die helder uitlegt dat dat onzin is. En Arnoud verwijst weer naar een post van Nu.nl die inmiddels weet te melden dat het allemaal niet zo bedoeld was. De mailtjes waren ‘prematuur’.

Buma/Stemra zegt “We moeten ook kijken wat nu en in de toekomst praktisch en haalbaar is”.
Nou dan speciaal, met dank aan Buma/Stemra, vanaf YouTube, met goedkeuring van de artiest zelf, in embedded vorm, een clip van Wouter Hamel. Op zijn website kon ik clips en audiofragmenten beluisteren en heb daarna via Bol.com zijn CD besteld, nu in de aanbieding voor 12,99 euro (excl. 1,95 euro verzendkosten). Zó werkt dat. Dit is praktisch en haalbaar!
Hamel - Limited Edition (speciale uitgave) Wouter Hamel Hamel – Limited Edition (speciale uitgave)

SURFspace is eindelijk live!

 Gepubliceerd door om 00:31  SURF
feb 072008
 
SURFspace is de nieuwe, thematisch ingerichte onderwijsportal van SURFfoundation. Deze onderwijsportal is dé plek waar heel veel relevante informatie over e-learning bijeenkomt. SURFspace is er vooral vóór en dóór ICT&Onderwijs professionals: het is voor iedereen mogelijk de portal te verrijken door er zelf artikelen, commentaar, bijeenkomsten en nieuws op te plaatsen.

Wat vind je op SURFspace?
* Kennisdeling en netwerken via een platform vóór en dóór ICT&Onderwijs professionals
* Een up-to-date agenda, columns, blogs en thematisch nieuws
* Trends: de thema’s van de toekomst
* Actuele informatie over een reeks innovatieve thema’s
* Architectuur
* Nieuwe Leer- en Werkomgeving
* Portfolio
* Toetsing
* Video
* Later komen er nog enkele thema’s bij
* Vacaturemeldingen
* Een nieuwsbrief (binnenkort per thema en via e-mail of RSS)

Draag zelf bij aan SURFspace. Plaats je eigen bijdrage en win een reis naar Educause 2008 in Orlando!

De inhoud van SURFspace wordt verrijkt door de bijdrage van bezoekers en door een actieve redactie. Heb je een interessant nieuws- of agendabericht, rapport, vacature, verslag of artikel: zet het op de portal. Je kunt je bijdrage plaatsen zonder tussenkomst van de redactie.

Door het leveren van bijdragen is de volgende geweldige hoofdprijs te winnen: een reis- en verblijfarrangement Educause 2008, Orlando, Florida, 28-31 oktober 2008.

De bijdragen worden beoordeeld door een jury op kwaliteit, actualiteit, originaliteit, kwantiteit en aantal unieke bezoekers van de bijdrage. De jury bestaat uit de themaredacteuren en de hoofd- en eindredacteur van SURFspace. De bijdrages sluiten aan bij een van de thema’s: Architectuur, Nieuwe Leer en Werkomgeving, Portfolio, Toetsing, Video en Trends.

De winnaars worden bekend gemaakt op het Innovatium 2008, op 4 maart in de Doelen in Rotterdam.
Lees meer op http://www.surfspace.nl

Lees verder….