Wouter Hamel – Breezy – met dank aan Buma/Stemra

Het is maar goed dat ik vandaag pas aan het einde van de dag tijd had om mijn RSS-feeds door te lezen. Toen was de storm in een glas bloggers over de domme mails van Buma/Stemra namelijk al weer gaan liggen.

Niels Huijbregts schreef op Opinieweblog “Buma op Bloggerjacht“. Blijkbaar had Buma/Stemra een aantal bloggers gemaild dat het embedden van YouTube filmpjes met muziek gelijk stond aan het “opnieuw openbaar maken” van een werk en daar is een webcasting-licentie voor nodig.
De blogpost verwijst ook naar Arnoud Engelfriet die helder uitlegt dat dat onzin is. En Arnoud verwijst weer naar een post van Nu.nl die inmiddels weet te melden dat het allemaal niet zo bedoeld was. De mailtjes waren ‘prematuur’.

Buma/Stemra zegt “We moeten ook kijken wat nu en in de toekomst praktisch en haalbaar is”.
Nou dan speciaal, met dank aan Buma/Stemra, vanaf YouTube, met goedkeuring van de artiest zelf, in embedded vorm, een clip van Wouter Hamel. Op zijn website kon ik clips en audiofragmenten beluisteren en heb daarna via Bol.com zijn CD besteld, nu in de aanbieding voor 12,99 euro (excl. 1,95 euro verzendkosten). Zó werkt dat. Dit is praktisch en haalbaar!
Hamel - Limited Edition (speciale uitgave) Wouter Hamel Hamel – Limited Edition (speciale uitgave)

0 0 stemmen
Bericht waardering
5 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Willem
13 jaren geleden

En zo meteen kun je zelfs een fragment uit het 8 uur journaal van Nederland 1 embedden met Wouter Hamel in de hoofdrol!

Pierre
13 jaren geleden

Wat kost dat? ;-)

Willem
13 jaren geleden

Gewoon uitproberen

Mario van Breda
13 jaren geleden

WAARSCHUWING VOOR MUZIEKGEBRUIKERS OP INTERNET. Als je nog geen komtrakt hebt met BUMA/STEMRA en je gebruikt op welke manier dan ook muziek op je website! LET OP HET VOLGENDE:Zodra je besluit een overeenkomst af te sluiten met BUMA/STEMRA ga je niet betalen vanaf het moment dat je het kontrakt hebt afgesloten. Je gaat betalen vanaf het moment dat BUMA/STEMRA ontdekt heeft dat je muziek gebruikt op je website. Je betaald dus vanaf het eerste moment, met terugwerkendekracht en niet vanaf de datum dat het kontrakt ingaat. Dat kan als je al een paar jaar bezig bent met muziek gebruik op je website, aardig wat gaan kosten!! Je krijgt vooraf geen waarschuwing van BUMA/STEMRA, ze sturen ongeveer 4 maanden na het ondertekenen van het het kontrakt een rekening over de periode dat je nog geen kontrakt had, maar wel muziek gebruikte.

Wytze Koopal
13 jaren geleden

Lekkere CD idd!
Ben blij dat ik die commotie heb gemist…. (was lekker op vakantie).