Moodle, Xerte, Learning Locker, Redash samen op 1 RPi4?

Het begon als een eenvoudige vraag: “kun je uitleggen hoe je Xerte binnen Docker kunt draaien?” en het eindigde (nou ja, gaat eindigen) in een toolset die bestaat uit Xerte (uiteraard), MariaDB (als database voor Xerte en Moodle), Tsugi (zodat Xerte ook LTI aankan), Moodle (als leeromgeving om de Xerte leerobjecten in te hangen), Learning Locker (LRS om de xAPI data vanuit Xerte in te ontvangen), Redash (dashboard omgeving die de data uit Learning Locker weer kan geven), afgerond met een Samba container (via bestandverkenner toegang tot de RPi4), phpMyAdmin (voor database beheer), cAdvisor (om zicht te houden op het CPU en geheugengebruik van de containers) en Portainer (voor het beheer van de Docker containers).

De Raspberry Pi4 (met 4GB geheugen) kan het voorlopig nog prima aan. Al kost het “builden” van de images soms best veel tijd. Dat laatste was nodig omdat de RPi4 weliswaar een 64bit OS draaide, maar wel op een ARM-processor. En niet alle images zijn daarvoor gebouwd. En dan moet je zelf aan de slag. Heeft wel ook als voordeel dat je zelf veel meer controle over het updaten hebt. Dat ik Redash versie 9 bèta, Learning Locker versie 7.0.0, MariaDB 10.6.0 heb draaien betekende stuk voor stuk heel wat debuggen van het build-proces. Hoef jij dan al niet meer te doen! 😉

Het documenteren van het geheel is bijna klaar. Helaas had ik voor het koppelen van Learning Locker met Xerte voor de xAPI data écht een SSL-verbinding nodig. Dat documenteren maakt het geheel wat ingewikkelder. Moet nog gedaan worden.