Thuiswerkplek upgrade

Thuiswerkplek - zitten

Ik weet niet of je het op basis van de foto hierboven zou zeggen, maar de afgelopen 2,5 dag is er een ongelofelijke hoeveelheid “zooi” uit onze studeerkamer verwijderd. Veel papier, boeken die toch niet meer gelezen worden (moet toegeven met pijn in mijn hart want boeken gooi je eigenlijk niet weg) en veel oude elektronica (met nog meer pijn in mijn hart). Daarna heb ik het bureau eerst helemaal leeg gemaakt en een NeoMounts NM-D775DXBLACK bevestigd. Dit is een monitorarm voor 2 monitoren met een draaimechanisme waardoor de monitoren eenvoudig omhoog en omlaag kunnen (zie dit filmpje voor uitgebreidere demo). Dat omhoog gebeurt dan als ik de Worktrainer Ultra Slim Mini Desk Zwart van de lage naar de hoge stand verzet:

Thuiswerkplek - staan

Yup, na ruim een jaar thuiswerken ben ik dan eindelijk om en kan ik nu eenvoudig het zittend werken afwisselen met staand werken. Hoe dat gaat bevallen? Dat weet ik nog niet. Deze week is het hier vakantie, dus ik heb nog geen vergaderingen op deze manier gedaan. Ik heb vandaag een tijdje staan werken, terwijl ik nog een doos facturen/brieven etc. aan het scannen was op de Fujitsu ScanSnap S1500 die je ernaast ziet staan. Die is niet meer te koop, maar wint het nog steeds met gemak van de HP ENVY Photo 7830 die ernaast staat. Ook de HP kan dubbelzijdig scannen, maar de Fujitsu doet in één keer beide kanten en razendsnel.

Het was geen goedkope aanpassing, er zijn ongetwijfeld goedkopere alternatieven. In beide gevallen ben ik voor een model met gasveer gegaan. De “tafel” is op zichzelf best zwaar en dus stevig, maar door de gasveer gaat hij heel eenvoudig en licht naar boven. Hij is verstelbaar in 5 standen, maar ik kies tussen helemaal boven of helemaal beneden.
Idem voor de arm voor de monitoren. Ik heb gekozen voor een exemplaar waarbij de twee monitoren standaard naast elkaar zitten, ik kan ze dus bv niet boven elkaar of van elkaar verspringend maken. Maar dat wil ik ook helemaal niet.
Dit model is vanwege de gasveer en het handvat echter wel weer heel eenvoudig naar boven en beneden te verplaatsen en daar ging het me om.

We gaan het zien. Ik moet nog wat kabelmanagement doen, daar heb ik hoesjes voor, maar ik moet eerst even kijken of alles zo blijft staan.