Sterke vrouwen in games

Voor wie ze niet kent:

  • Lara Croft (Tomb Raider) De foto’s op Wikipedia doen haar geen recht, zie ook deze berichten, ik speelde de recentste trilogie getiteld Tomb Raider, Rise of the Tomb Raider en Shadow of the Tomb Raider.
  • Jodie Holmes (Beyond: Two Souls), prachtig vertolkt door Ellen Page, zie ook dit bericht
  • Ellie (The Last of Us 1 en 2), zie ook dit bericht
  • Abby Anderson (The Last of Us 2) – ik had géén hekel aan haar!
  • Amanda Ripley (Alien: Isolation) – heb ik nog niet over geschreven, ook nog niet helemaal uitgespeeld omdat de PS4 op bezoek kwam.
  • Aloy (Horizon Zero Dawn) – ik ben nog bezig, inmiddels ruim 10 uur onderweg dus nog even te gaan.
  • Senua (Hellblade: Senua’s Sacrifice) – ik vond de puzzels niet leuk, de sfeer ook nog niet echt. De uitzondering binnen het rijtje.

Allemaal krachtige, sterke vrouwen/meisjes als hoofdrolspeler. Nou moet je daar ook weer niet teveel achter zoeken want Star Wars: Jedi Fallen Order heb ik ook in een minimum aantal dagen uitgespeeld. Bij Detroit: Become Human was een aantal van de hoofdrolspelers een man. En Call of Duty Modern Warfare was ook voornamelijk opgezet rond mannelijke hoofdpersonen.

Laat ik het dan anders stellen: een game hoeft van mij niet persé een vrouwelijke hoofdrolspeler te hebben, maar mocht iemand me ooit vragen om 3 of meer games te noemen met een vrouw in de hoofdrol, dan zou ik die op basis van dit lijstje van 9 games zonder moeite moeten kunnen opnoemen.
Zijn ze gemiddeld van betere kwaliteit? Daar zou ik (door het beschikbaar zijn van top-games met mannen als hoofdrolspeler) nog geen antwoord op durven geven.

 

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Twitterarchief 21-07-2020 https://t.co/jfGbOUFICC