Gespeeld: Rise of the Tomb Raider

Zoals ik in deze blogpost schreef: Rise of the Tomb Raider is de voorganger van Shadow of the Tomb Raider. Ik heb ze eigenlijk dus in “verkeerde volgorde” gespeeld omdat ik eerst Shadow en toen pas Rise gespeeld heb. De reden? Shadow of the Tomb Raider werd aangeprezen vanwege zijn goede graphics, en dat was ook zo. Rise of the Tomb Raider moet het nog zónder RTX doen en in de hoge kwaliteitsinstelling had mijn nieuwe PC er vreemd genoeg af en toe nogal moeite mee. Dus op dat vlak blijft de oude versie wat achter bij de nieuwste versie. Al is het zeker niet zo alsof je een oude game zit te spelen.

(** ik zal Rise of the Tom Raider verder afkorten tot Rise en de andere tot Shadow, dat scheelt wat tekst)

Ook niet zo voor wat betreft het verhaal. Dat is in Rise zeker zo sterk als in Shadow. Ook nu heb ik me op de hoofd verhaallijn geconcentreerd, al moet ik zeggen dat de Baba Yaga missie echt wel een interessant zijstapje is van 1,5-2 uur extra gameplay. De andere side-missions zijn vergelijkbaar met wat ik in Shadow tegen kwam. Leuk, als je echt niets anders te doen hebt, maar daarvoor speel ik het spel niet. De missie waarbij je 4 drones uit de lucht moet schieten (zie dit filmpje, mijn opname is niet gelukt) is grappig, maar niet meer dan dat.
Nee, voor mij zit de uitdaging in het verhaal dat speelt als een film maar dan met puzzels tussendoor en uitdagingen die jij zelf moet zien op te lossen. Soms super frustrerend omdat je met één foute beweging van de pook van de controller Lara helaas weer eens een vreselijke dood tegemoet laat storten, maar uiteindelijk met de beloning van de ontknoping van het verhaal. Betekent dus wel: zorg dat je zo min mogelijk hulp online zoekt en vermijd de forums met spoilers en uitleg!

Dus ik zal je hier ook niets over het verhaal vertellen. Is ook helemaal niet relevant voor dit bericht.

Ook het doorspelen van de hoofdverhaallijn zónder alle caches gevonden te hebben, zonder alle optionele challenges ben je al heel wat uren kwijt en ben je ook dan nog niet aan het einde van de mogelijkheden. Via het hoofdmenu kun je kiezen uit een aantal opties, zoals het spelen van “Blood Ties” en “Lara’s Nightmare” of een aantal “Expeditions”. De VR-toevoeging is daarbij te missen heb ik begrepen, de enige verhalen die ik daarover gezien heb hadden betrekking op hoe snel mensen misselijk werden. Ik had zelf de HP Mixed Reality set op dat moment al niet meer in huis. Maar deze opties ga ik nog op mijn gemak even uitproberen.

Ook nu heb ik het spel op het laagste moeilijkheidsniveau uitgespeeld. Daar heb ik geen last van gehad. De puzzels bleven leuk genoeg, er waren de nodige scenario’s waarbij de vijanden ook dan dodelijk genoeg waren, stealth kills, niet meteen vol er op uit gaan, voldoende alle spullen onderweg zoeken bleef ook nu het devies. Al met al dus een aanrader, zeker voor de €6,57 die ik er voor betaald heb in de Steam uitverkoop. Volgorde van spelen maakt niet uit. Heb je ze beiden nog niet gespeeld, doe dan Rise eerst en daarna Shadow. Heb je Shadow al gespeeld en vond je het de moeite waard, dan geldt dat ook voor Rise.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Gespeeld: Rise of the Tomb Raider https://t.co/xmfniBpCGJ