Gewonnen! Raspberry Pi pakket van MagPi en Elektor tijdens Maker Faire Eindhoven

Je kent het wel: je bent op een beurs en bij een of meerdere stands hebben ze een wedstrijd. Vaak hoef je niet veel te doen, alleen je gegevens achter te laten. Als je pech hebt is de prijsuitreiking ergens om 17:00 uur aan het einde van de laatste dag van de beurs, als jij er dus meestal toch al niet meer bent. Of je hoeft er niet voor aanwezig te zijn en ook dan hoor je meestal nooit meer iets omdat er zó veel mensen aan meedoen dat de kans op winnen heel klein is.

Je kunt je dus voorstellen wat mijn verwachtingen waren toen ik bij de MagPi stand aankwam tijdens de Maker Faire Eindhoven. Ze deelden een gratis exemplaar van het Nederlandstalige MagPi Magazine en vroegen of ik mee wilde dingen naar het Raspberry Pi pakket ter waarde van €250,-
Dan hoefde ik alleen maar mijn naam en mailadres in te vullen.

Toen ik vorige keer bij de Praxis winactie veel meer gegevens invulde, “won” ik 20% korting op mijn volgende aankoop, dus dit lag relatief al heel wat anders. Ik heb mijn gegevens ingevuld in de veronderstelling er nooit meer iets van te horen.
Dus de verrassing was groot toen ik eerder deze week een mailtje kreeg van Elektor met de mededeling dat ik gewonnen had en of ik het adres wilde doorgeven waar het pakket naar toe gestuurd kon worden! 😎

Vanochtend werd het pakket afgeleverd. De inhoud bestaat uit:

Een Raspberry Pi 3B+ startpakket (Raspberry Pi 3B+, behuizing, adapter, HDMI-kabel, Netwerkkabel, micro-SD met NOOBS voorgeïnstalleerd)

Een StromPi 2 uitbreidingsbordje waarmee je een batterij aan kunt sluiten op de Raspberry Pi zodat je hem bv als UPS kunt gebruiken. Valt de stroom uit dan zorgt het bordje ervoor dat de Raspberry Pi netjes afgesloten wordt en je kunt hem automatisch laten opstarten als de stroom weer terug is. Maar je kunt het bordje ook gebruiken om de Raspberry Pi vast op een batterij te laten werken.

Een Pirate Radio – Pi Zero W project kit, een set compleet met Pi Zero W waarmee je je eigen internet radio kunt maken. Hieronder kun je in een filmpje zien hoe dat in zijn werk gaat.

Naast al die elektronica zaten er twee boeken in het pakket: Raspberry Pi ontdekken in 45 elektronica projecten (2e herziene versie), Raspberry Pi Advanced Programming (Engelstalig) en twee exemplaren van de MagPi (Nummer 2 en 3). Ik zal niet elk onderdeel linken naar de Elektor site, dan lijkt het ook zo’n reclamebericht, maar je kunt uiteraard alle bovenstaande onderdelen van het pakket ook daar kopen.

Wauw. Mooi pakket!
Ik kreeg afgelopen week al meteen een tweetal vragen van mensen die hoorden dat ik het pakket gewonnen had, die ik hier even wil beantwoorden:

Nee, Elektor wist niet meer van mij dan naam en mailadres. Ik ga er dus vanuit dat het een gewone loting geweest is zoals altijd. Ze hebben mij niet gevraagd om een bericht te schrijven op mijn weblog, ik ga er vanuit dat ze niet eens weten dat ik een weblog heb (wellicht na vandaag wel, maar dat is wat anders).

Ja, er zijn ongetwijfeld een heleboel mensen die dit pakket beter hadden kunnen winnen dan ik. Hier in huis is al meer dan één Raspberry Pi (nog geen 3B+ !) operationeel. Dat betekent zeker niet dat er niets met de set gaat gebeuren. Mijn jongste zoon heeft de boeken al doorgekeken terwijl ik dit bericht zit te typen en dit pakket bevat mooi materiaal voor een paar (gezamenlijke) winterprojecten.

Wordt vervolgd!

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Gewonnen! Raspberry Pi pakket van MagPi en Elektor tijdens Maker Faire Eindhoven https://t.co/NfWKASAE5r @EHVMMF… https://t.co/hTUHsFcyxn

trackback

Gewonnen! Raspberry Pi pakket van MagPi en Elektor tijdens Maker Faire Eindhoven https://t.co/8XxIVdDmaE

trackback

Ik gebruik de @Raspberry_Pi 3B+ die ik bij @Elektor / @MagPi_NL tijdens @EHVMMF gewonnen had (… https://t.co/yzKxLCxrjx