De 7 lessen van Astrid Poot

Ik hou van Astrid Poot. Nee, ik ben niet verliefd op haar of zo. Maar als het gaat om maken, klooien en ook maakonderwijs (hoewel ze daar eigenlijk niet over schrijft) is zij voor mij een groot voorbeeld. Waarom? Vanwege de term “klooien” die zij introduceerde. Vanwege de klooipooster, vanwege haar nuchtere kijk op maken, de rol van ouders bij klooien, haar tekenstijl, haar verhalen.

Toen ik bovenstaande tweet zag, doorklikte op de link en het verhaal las, schrok ik eigenlijk wel. Want het zijn niet allemaal lichte en luchtige lessen:

  1. You can always make (something)
  2. It is comforting to be together and on your own at the same time
  3. Having a maker space feels safe
  4. Making is a healing power
  5. A big toolbox creates big ideas
  6. Making is the route to creativity
  7. Making is balance

Bij gebrek aan een betere uitdrukking kan ik niet anders zeggen dan dat ik het heel dapper vind dat Astrid deze lessen zo met ons deelt. Respect.

 

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

De 7 lessen van Astrid Poot https://t.co/BoKSfEQP3i