Wikispaces gaat sluiten

Niets is voor altijd op het internet, zeker niet als het gratis aangeboden is. En het was al weer even geleden dat ik gebruik gemaakt heb van WikiSpaces. Deels komt dat omdat mijn account gekoppeld is aan MyOpenID en die zijn al een paar jaar uit de lucht. Ik ben toen blijkbaar vergeten mijn inlog terug om te zetten naar een “gewoon” account met als gevolg dat ik nu niet meer in kan loggen.

En nu gaat Wikispaces er ook mee stoppen, zo schrijven ze op hun weblog. De gratis wikis en klaslokalen stoppen per 31 juli 2018, betaalde (plus en super) wikis per 30 september en “private label” wikis per 31 januari 2019.

Nou is dat op zich geen vreselijk probleem, ik keek vandaag vooral op mijn accountpagina op http://ictenonderwijs.wikispaces.com/ uit nostalgie. De meeste pagina’s met links verwijzen naar plekken die op hun beurt al niet meer bestaan. Helaas gaan doordat een aantal van de wikis al offline zijn, ook een aantal van de berichten hier op het weblog die daarover gaan “kapot”. Zoals die over de DU Masterclass Social Software waar niet veel van over blijft. Gelukkig is het verslag erover op Frankwatching nog te volgen, ook al is ook die zo te zien door de jaren heen door de nodige conversies gegaan. De pagina over ebooks werkt wel nog al is ook hier veel van de info verouderd. Ik denk dan ook niet dat ik echt moeite ga doen om delen te bewaren.

Maar dat geldt vast niet voor alle Wikispaces pagina’s. Zo hoop ik dat Alan Levine toch wel een paar van zijn wikipagina’s ergens anders weet onder te brengen. Gewoon vanuit archiveringsoogpunt. Sommige dingen zijn de moeite van het bewaren waard.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Wikispaces gaat sluiten https://t.co/uxuhz07YRO

Rob
Rob
6 jaren geleden

Je hebt het internet archief http://archive.org/web/

Kun je websites vastleggen (zolang ze gefund zijn)