DU Masterclass Social Software

Wikispaces RSS

Zoals je waarschijnlijk weet organiseert de Digitale Universiteit op 17 mei een masterclass over Social Software. Ik ben een van de ‘masters’ en zal het onderdeel wiki’s voor mijn rekening nemen.
De workshop van een uur was/is een uitdaging. Het gaat hier namelijk niet om beginners, niet om mensen die nog niets van wiki’s weten en die je er aan moet laten ruiken, maar om deelnemers die er al het nodige van horen te weten. Daarnaast hebben we maar beperkte internetfaciliteiten, vier pc’s met internet en geen wifi.
Kortom, tijd voor een uitdaging (voor mezelf én de deelnemers). Ik heb al vaker aangegeven dat ik werkvormen zoals bij de kenniscirkel bijeenkomst of Blogwalk (al ben ik daar nooit bij geweest) een interessante variant op het (overigens vaak ook prettig indien juist uitgevoerd) uitsluitend luisteren naar het verhaal van een spreker.
En dit staat als ‘workshop’ in het programma, dus centraal moest in ieder geval staan dat de deelnemers iets kunnen doen en daar van kunnen leren.

Daarnaast was ik natuurlijk zwaar onder de indruk van Loïc Le Meur die de inhoud van zijn sessie voor de Reboot-conferentie door de deelnemers liet bepalen.

Tel die twee bij elkaar op en je komt bij de wiki die ik ingericht heb voor de workshop en de oproep aan deelnemers voor de masterclass om:
*) zichzelf aan de wiki toe te voegen en zichzelf even voor te stellen.
*) vragen/discussie-onderwerpen aan de wiki toe te voegen voor tijdens de workshop.
*) aanvullende informatie en links toe te voegen.

We zullen de wiki dan tijdens de workshop ook weer gebruiken om de resultaten in vast te leggen.

Aan de keuze voor deze opzet zitten een aantal risico’s, bijvoorbeeld als er niemand iets toevoegd en ik daardoor geen deelnemers krijg of toch alleen mensen die willen gaan zitten en onderhouden willen worden, maar het is al weer een tijdje geleden dat ik de adrenaline en spanning van de kans op een complete flop gevoeld heb (de laatste keer was volgens mij toen ik de eerste aflevering van de EduKast online zette) dus het mag wel weer eens.

De informatie hierover gaat met de informatie over de andere workshops volgende week (10 mei) met de herbevestiging van inschrijving naar alle deelnemers. Er hebben zich nu ruim 100 mensen ingeschreven, dus ik neem toch aan dat er daar 10 of zo gek genoeg zijn om dit te doen. (toch?)

Overigens mag je natuurlijk ook dingen toevoegen als je je niet voor de masterclass hebt ingeschreven.
Ten overvloede: voor deelname aan de masterclass moet je je in ieder geval (ook) via de Digitale Universiteit inschrijven.

Wil je op de hoogte blijven van wijzigingen, dan kan dat via de RSS-feeds op deze pagina.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Gerard
16 jaren geleden

Ik heb lang getwijfeld of ik me wel moest inschrijven, maar net even naar de wiki gekeken, enthousiast geraakt en dus uiteindelijk toch maar gedaan. So count me in!

Pierre
16 jaren geleden

Wel nog even je naam en zo op de wiki toevoegen! ;-)

p.s. de edublogs.org optie is net een week te laat voor mij. Maar het was een goede toevoeging!