Is het nog te vroeg voor “wearables”?

basis_ruby_intelHet is zo’n fenomeen bij grote (Amerikaanse) bedrijven dat ik altijd een beetje apart heb gevonden. Als ze ergens voor gaan, dan investeren ze heel veel tijd en geld er in, kopen een paar bedrijven over om kennis, mensen en patenten in huis te halen.
En als het dan niet meteen, niet snel genoeg “gaat”, dan snijden ze zonder pardon zo’n deel ook weer weg.

Een bekend voorbeeld daarvan is HP die hun nieuwe tablet met WebOS na 6 weken al uit de handel haalden, Intel lijkt de stekker nog voor de start uit haar eerste poging op de “wearables” (draagbare ict) markt te trekken. Tenminste, dat zijn de geruchten op dit moment. De Basis Ruby, waar ik wel al de nodige productfoto’s van kan vinden, is namelijk nog niet eens officieel op de markt.

Maar, denk nou niet dat dit betekent dat wearables daarmee “het niet gaan worden”. Het betekent slechts dat een grote fabrikant bij een eerste poging zijn tanden stuk lijkt te bijten op deze markt. Net zoals HP later toch ook weer gewoon in de tablet-markt actief werd, zal ook Intel het niet bij deze ene poging laten. En het geld dat ze nu afschrijven? Tja, dat hoort bij het zaken doen. Daar maken ze op andere gebieden ook die dikke winsten voor.

Dus, is het nog te vroeg voor wearables? Voor Intel wel in ieder geval. Ook voor anderen blijkt het nog niet eenvoudig om de benodigde rekenkracht en batterij in het gewenste kleine formaat te verpakken en er een goede interface bij te verzinnen. Dat geldt niet alleen voor smartwatches, maar ook de zaken die je op je hoofd hebt zoals de HoloLens. Maar het is eerder een kwestie van tijd dan dat het voor mij de vraag is óf dat gaat lukken.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties