Android is 8 jaar oud geworden!

android-logoOK, het was eigenlijk gisteren al (23 september), maar ik zag de melding vanochtend pas in de RSS-feeds voorbij komen: op 23 september 2008 werden Android en de T-Mobile G1 gelanceerd.

Persoonlijk ben ik nog steeds heel blij met Android. Het is het enige echt levensvatbare alternatief naast iOS, en ook als je er een hekel aan hebt dan zul je je moeten realiseren dat ook Apple alleen blijft innoveren als ze concurrentie hebben. Het is het alternatief dat ook werkt op de low-budget toestellen waar onze jeugd gebruik van maakt, maar waar waar mijn high-end toestel ook mee kan laten zien wat het kan. En ja, tekortkomingen zijn er genoeg. Al lang niet meer zoveel als 8 jaar geleden toen het OS er nog niet uitzag, apps er niet uitzagen en er, net als bij iOS, bij de start ook nog niet zoveel apps beschikbaar waren.

En ja, Google is in die acht jaar ook niet hetzelfde gebleven. Want van het bedrijf dat door iedereen geliefd werd is net zo min over als dat Apple nog jong en spannend is.
Sowieso is het wat mij betreft wel weer eens hoog tijd voor wat nieuws. Smartphones zijn gewoon saaie apparaten geworden, zoals desktops en laptops dat ook zijn. Hoog tijd voor een nieuwe sprong, een nieuw device dat écht verandering gaat brengen.