Mooi: teken elektronische circuits

https://youtu.be/FCpDCVNd6hA

Het reclamefilmpjes van de AgIC Circuit Maker hierboven is redelijk nieuw en heel erg mooi. Het product zelf bestaat al een tijdje, begon als een Kickstarter project eind 2014.
Het ziet er super simpel uit, maar is helaas niet heel goedkoop. De stift kost $14,99 per stuk. Wil je getekende lijnen ook kunnen wissen (als je een fout gemaakt hebt en kortsluiting veroorzaakt), dan kost die pen $7,50
Als dat alle kosten waren, dan had ik er nu meteen een set besteld. Maar je kunt niet zomaar elk papier gebruiken. Je moet speciaal “Circuit Paper” hebben. Per 10 vellen A4 kost dat $37,49 voor de witte variant of $49,99 voor de doorzichtige variant. Ben je tevreden met kleinere vellen, dan kun je 10 stuks A6 bestellen voor $9,99.

En er zijn alternatieven, bijvoorbeeld de Bare Conductive Electric Paint. Die iets duurder is per pen/tube (incl. verzendkosten naar NL €14.72 voor de kleine tube), maar waarbij je gewoon papier kunt gebruiken. Het ziet er wel een beetje meer uit als kliederboel:

Daar staat dan weer tegenover dat het filmpje voor de kaarten waar je de lijnen op tekent (€24,05 incl. verzendkosten) ook heel haalbaar voor kleinere makers:

https://youtu.be/PcRySndtiWs

Ik begrijp wel dat je deze inkt lang moet laten drogen voordat hij goed werkt, als hij nog niet droog is, dan is de weerstand heel hoog en je moet goed oppassen met de dikte van de lijnen die je tekent.

Ook heel mooi:

Bij CircuitScribe kun je kits kopen voor in de klas of het makerlokaal. Daar zitten dan opdrachten voor circuits in waarbij je de losse componenten aan elkaar tekent en dan meteen test. Cool! De componenten kun je hergebruiken.

(deels getipt door freshgadgets)