Quicknote: einstein

20160121_063922-1Laat ik beginnen met stellen dat ik het dom vind om “einstein” als naam van je bedrijf/product te nemen en er dan ook nog (blijkbaar) een handelsmerk van te maken. Fourier Education vond dat geen probleem en deed het. Maar goed, dat terzijde. Waar STEM in Action er voor kiest om geen elektronica te gebruiken, biedt einstein met hun verschillende producten juist de mogelijkheid om via metingen op je iPad zicht te krijgen op je omgeving.

Ze verkopen een verzameling sensoren die je via hun apparaat (Labmate) koppelt aan een PC of tablet. Op de Bett introduceerden ze Einstein Mate, een veel kleiner apparaatje met een paar sensoren al ingebouwd (Vocht, temperatuur, licht, UV, versnelling, hartslag en een externe thermometer) dat je zo in je hand kunt houden en dan ook weer kunt koppelen aan een device.

Prijsinformatie voor de sensoren kon ik online niet vinden, de Mate werd geïntroduceerd voor (uit mijn hoofd) 99 GBP.

einstein_all-in_one

Kenmerkend bij einstein was ook zij (uiteraard) duidelijk gericht zijn op het onderwijs en een compleet pakket bieden van devices, apps, training voor de docenten en lesprogramma’s. Via de community-site kunnen lesactiviteiten onderling uitgewisseld worden.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Wilfred Rubens
Wilfred Rubens
8 jaren geleden

Alleen Café Einstein in de Kurfürstenstrasse in Berlijn mag van mij Einstein als merknaam gebruiken 😉