PDF’s uploaden naar Google Play boeken vanaf mobiel

Screenshot_2015-10-13-19-46-14Een weblog heeft als voordeel dat ik ook zelf eenvoudig dingen terug kan vinden, ook als het al van wat langer geleden is. Het heeft als nadeel dat in de tussentijd die info alweer verouderd kan zijn.

Het overkwam me zelf met een blogpost bij Raymond Snijders. Ook van een tijdje geleden (december 2013) over Google Play Books. Hij schreef namelijk in een update onder dat bericht dat het inmiddels niet meer mogelijk was om op een mobiel apparaat PDF bestanden te uploaden naar Google Play. Ik wilde dat proberen op mijn LG G4 en inderdaad, het ging niet. Dat was wel een tegenvaller.

Screenshot_2015-10-13-19-52-35Gelukkig blijkt het (op dit moment) alleen te maken te hebben met het standaard ingestelde gedrag van Google Play Books. Als je de app namelijk opent en naar de instellingen gaat dan staat daar “Uploaden van PDF inschakelen” (zie de screenshot hiernaast). Als je die aanvinkt dan verschijnt Google Play Books ook als een van de opties als je bijvoorbeeld een PDF gedownload hebt van een website of via een mail hebt ontvangen. Handig. Enerzijds omdat je het document dan op de verschillende apparaten beschikbaar hebt en anderzijds omdat de leespositie tussen de apparaten onthouden wordt.