okt 092015
 

bomberbotJa, ik weet het: “je gaat toch niet schelden op een site met allemaal leuke en gratis opdrachten voor de codeweek?!”. Nou, ja, toch wel.

Want die site laat me na 3x naar beneden scrollen al een pop-up zien waarbij ze naar mijn gegevens vragen. Die pop-up kan ik niet weg klikken.

Natuurlijk, ik kan dummy info invullen, maar het formulier is daar niet van onder de indruk, want het maakt gebruik van e-mail verificatie: geen geldig mailadres, dan kom je niet verder.

En ja, er staat dat ze mijn gegevens nooit zullen delen met derden en ja, er staat een link naar een privacybeleid (standaard in het Engels getoond, niet in het Nederlands beschikbaar), maar nee, dat is niet voldoende.
Het klikken op de link van het privacybeleid maakt echter wél iets anders duidelijk. Ik kwam namelijk op de site via een link in deze tweet:

En via http://www.bomberbot.com/derolfgroep krijg je de bewuste popup. Klik je onder aan de pagina met het privacybeleid op een van de links, bijvoorbeeld naar http://www.bomberbot.com/landingLessons dan kun je wél, zonder je aan te melden, eerst even kijken naar wát het eigenlijk is waar ze je gegevens voor willen hebben.

Wie weet kan de Rolf groep datzelfde realiseren voor de activiteiten uit de codeweek? Dan kunnen we onze leerlingen én leren om mediawijs te zijn én leren te programmeren.