EMMA Summer School dag 5

20150710_095352 Op de laatste dag was het de bedoeling dat we als deelnemers de resultaten van ons werk zouden presenteren. Op de foto zie je mijn collega Jean die over ons MOOC ontwerp over Blended Learning voor docenten in het hoger onderwijs vertelde. Hij beschrijft de hoofdlijnen en de vervolgstappen. Andere deelnemers hadden hun ontwerp al veel meer in detail uitgewerkt. Dat was eigenlijk ook de bedoeling, maar wij hadden er bewust voor gekozen om dat niet te proberen.
Anders dan oorspronkelijk gedacht hadden we namelijk niet de hele week in dezelfde samenstelling aan dezelfde MOOC kunnen werken. De groepjes bij de deelopdrachten waren steeds wisselend, de uitgewerkte onderwerpen idem. Dat was op zich niet erg, ook op die manier kun je leren, maar het betekent wel dat het komen tot een goed uitgewerkte MOOC in vier dagen dan helemaal onmogelijk is.

Voor ons geldt dat we nog eens goed naar de MOOC en masterclass van de OU moeten kijken en kijken wat we van andere MOOCs op het gebied van blended learning zouden kunnen en willen hergebruiken. Daarnaast is het gebruik van het EMMA-platform wat ons betreft zeker nog geen uitgemaakte zaak. Uitdaging waar we ook nog wel mee zitten is het toepassen van de ontwerpprincipes van Merill op ons MOOC-ontwerp. Op de vraag of er een MOOC in het EMMA-platform was die we als good practice konden gebruiken, bleek die niet beschikbaar te zijn. Kortom, we hebben heel veel geleerd deze week, maar hebben ook nog wel wat te doen.

Betekent niet dat het niet zinvol was om aan elkaar te presenteren, zo vond ik het MOOC voorstel over Digital Scholarship er eentje waarvan ik verwacht dat daar een aantal collega’s zeker interesse in hebben. re-power
Als je dan via een MOOC-platform zou kunnen samenwerken aan het tot stand brengen van een stuk online onderwijs dat je daarnaast ook weer zelf intern kunt gebruiken in een flipped classroom setting….ideaal toch?

En daarmee was de Summer School afgelopen. We kregen tijdens de afsluitende bijeenkomst allemaal een certificaat van deelname op papier. Maar we krijgen als het goed is ook een digitale badge. 🙂

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

EMMA Summer School dag 5 http://t.co/ldK2QkV503