apr 082015
 

Hyperion Cover Vandaag heb ik de workshop/training “How to Write a Competitive Proposal for Horizon 2020” bijgewoond. De training werd verzorgd door Sean McCarthy (een Ier met een heel vriendelijk accent en gemakkelijke vertelwijze, kortom iemand waar je 3,5 uur naar kunt luisteren). Hij is al ruim 30 jaar betrokken bij Europees onderzoek, proposals, subsidie-aanvragen ed. vanuit de verschillende kanten van het spectrum, dus als aanvrager, als beoordelaar en als iemand die, zo bleek vandaag, zijn best doet om een beetje structuur zichtbaar te maken in een op het eerste gezicht complex geheel van programma’s, calls en subsidietrajecten in Europa.
Op zijn website, inderdaad gemaakt in Microsoft FrontPage 6.0 maar het gaat even om de inhoud hier, vind je veel van de openbaar beschikbare bronnen, de dia’s die hij vandaag gebruikt heeft (en die ik ook alleen op papier heb), kan ik uiteraard niet hier online delen.

De training duurde zoals gezegd 3,5 uur. Ik kan je verklappen dat de informatiedichtheid hoog was en dat je na die tijd nog steeds niet alles weet wat er te weten valt over het schrijven van een proposal voor Horizon 2020. Er waren ook veel zaken die ik herkende van nationale subsidietrajecten. Ik heb de nodige projectvoorstellen voor Kennisnet en SURF mogen beoordelen en soms zit je je echt letterlijk hardop af te vragen waar het voorstel nu over ging (in de hoop het ergens achteraan toch nog te ontdekken) en als je als reviewers de voorstellen bespreekt blijkt iedereen er vanuit zijn/haar eigen achtergrond vaak heel andere dingen in gelezen te hebben.
Lees verder….

Deel dit bericht: