Snapchat en Ello – iedereen wil de opvolger van Facebook zijn

Op Dutch Cowboys kwam ik bovenstaand filmpje tegen over Snapchat, de volgende killer van Facebook. Want jongeren willen het hier en nu delen, niet meer wat gisteren gebeurde. Ze willen authentieke verhalen delen en doen dat massaal. Je hebt een enorm bereik.
Jeetje, wat een gebakken lucht.
Nee, we moeten naar Ello, daar gebeurt het pas echt. Dát is het netwerk van de toekomst. Lekker exclusief, invite only (wees gerust, ik hoef geen invite!), betaald door de gebruikers (en een paar investeerders natuurlijk).

En ondertussen was ik maar weer eens een blogpost aan het maken op basis van mijn tweets van de afgelopen dagen. Gewoon hier op mijn eigen weblog. Zodat ik ze kon bewaren. En gebruikte ik een blogpost van een paar maanden geleden om een YouTube filmpje terug te vinden van een paar maanden geleden. Een eeuwigheid geleden, inderdaad. Het was dan ook geen Snapchat. En ook op YouTube niet gegarandeerd nog jaren beschikbaar. Maar ja, waar is dat wel zeker zo? Thuis op je hard schijf? Totdat die crasht of er iets anders mee gebeurt?

Het zou fijn zijn (denk ik) als de wereld binair was, als iedereen maar één tool gebruikte. Of eigenlijk: de meeste mensen gebruiken één tool (in dit geval Facebook) en een groeiende groep mensen een ander tool (hier: Snapchat of Ello). Maar verschillende doelen en situaties vragen om verschillende tools. Ik communiceer zowel met Whatsapp, SMS, mail, telefoon, Adobe Connect en zelfs af en toe Lync. De eerste twee (Whatsapp, SMS) slaan berichten op, maar dat interesseert me daar niets, mails blijven langer bewaart, telefoontjes neem ik niet op en dat geldt ook voor de Adobe Connect overleggen. En Lync? tja.

Dus laten we de tools niet steeds verdelen in “Facebook killer of hype” maar ze gewoon gebruiken voor wat ze waard zijn en wanneer het ons uit komt!

 

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Snapchat en Ello – iedereen wil de opvolger van Facebook zijn http://t.co/SS8GfDDGb6

trackback

Snapchat en Ello -> iedereen wil de opvolger van Facebook zijn http://t.co/uUVP4Hfet8

trackback

Snapchat en Ello – iedereen wil de opvolger van Facebook zijn:
Op Dutch Cowboys kwam ik bovenstaand filmpje t… http://t.co/jzfkdZTH4s