Exit voor “embedbelasting”

buma_stemra

De heffing die auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra rekende aan websites die actief zijn in Nederland voor het embedden of linken naar muziek of video’s wordt afgeschaft. Het Europees Hof oordeelde onlangs dat verwijzen naar materiaal, of het embedden, niet strafbaar is. (bron)

Stel: ik laat jou betalen voor iets waarvan de rechter achteraf zegt dat ik jou helemaal niet mocht/kon laten betalen (vooraf zei de rechter van wel). Dan zeg ik “OK, nou hoef je niet meer te betalen, maar het geld dat ik al van je gekregen heb, dat hou ik lekker”. Logisch? Ik neem aan dat dat voor de meeste mensen helemaal niet logisch klinkt. Voor Buma/Stemra blijkbaar wel. Tja. Wellicht moeten die sites zich aanmelden en op de “Ik wil betaald worden” link klikken.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Exit voor “embedbelasting” http://t.co/ZzaRfUB6N8