Ik laat mijn telefoon gewoon aan op 23 februari a.s.

Ben_er_even_niet Mijn eerste mobiele telefoon was er eentje met een Ben abonnement. Gekregen als onderdeel van het Ben-pakket bij mijn Citroen Saxo. De Saxo was ook blauw overigens, net als Ben.

Inmiddels al een tijdje geen Ben-klant meer. Ze gingen een tijd weg en het nummer ging naar T-Mobile. Maar ze zijn weer terug. En soms willen ze “ons” aan het denken zetten. Zoals nu met de Mobielloze Zondag. Die is aanstaande zondag, 23 februari.

Ben roept ons op om voor één dag de mobiel uit te zetten en leuke dingen te gaan doen. Je mag daar over tweeten via #benevenuit, maar dat moet je dan wel ofwel pas achteraf (of al vooraf) doen, ofwel via je laptop/macbook of tablet. Want ja, die smartphone, die staat zondag uit.
Die van mij niet. Ik ben zondag, als het herstellen van mijn verkoudheid een beetje volgens plan gaat, in Noordwijkerhout. Aan het Spinnen voor een goed doel.
En ja, dan wil ik Twitter en Facebook tussendoor beschikbaar houden. Net als WhatsApp zodat ik tussendoor het thuisfront kan laten weten dat ik nog niet van de fiets af gevallen ben.

Maar goed, ik vind de actie van Ben zinloos, het is natuurlijk niet overbodig om van tijd tot tijd eens na te denken over je eigen smartphonegebruik. Of zoals Pedro de Bruyckere onlangs tijdens een keynote nog aangaf: je kunt de huidige generatie wel de HD-generatie noemen (HD = Head Down), maar onze generatie is dat haast evenzeer.
Dus, niet de telefoon beantwoorden tijdens een vergadering (als je toestel op stil staat uiteraard) of tijdens een gesprek met een collega, tenzij het écht een geval leven of dood is. Niet tijdens het eten je mail checken op je telefoon. Als iemand je wil bereiken heb je voicemail en/of e-mail als andere opties. En als je met de kinderen naar het park gaat, zet het geluid helemaal uit, niet eens op trillen. Dan hoor of zie je hem niet en kun je hem toch nog gebruiken voor het maken van leuke kiekjes. En dat hoeft niet op 23 februari. Mag ook morgen, of overmorgen of elke dag.

p.s. Mijn TomTom, die ik zondag nodig heb om de locatie in Noordwijkerhout te vinden, heeft geen GSM. Dus die staat sowieso aan.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Ik laat mijn telefoon gewoon aan op 23 februari a.s. http://t.co/LHYatS0kEc