Mijn eerste Coursera Verified Certificate

Computing_for_Data_Analysis Het duurde een paar weken, maar gisteren kwam het mailtje dan eindelijk binnen: mijn eerste Coursera Verified Certificate. In dit geval voor de Computing for Data Analysis MOOC verzorgd door Roger D. Peng. Een voor mij niet al te ingewikkelde (ik had al de nodige R voorkennis) én kortlopende (4 weken) MOOC. Ik had gekozen voor de signature track. Dat betekende dat ik $49,- moest betalen en na elke Quiz een foto van mezelf via de webcam moest maken en een stukje tekst moest intypen. Bijkomend, ietwat onhandig resultaat was ook dat ik mijn eerste doopnaam moest gebruiken omdat dat de eerste naam is die op mijn rijbewijs staat. En daar moest ik me vooraf mee identificeren.
Die naam staat dus ook op mijn certificaat.

Maar goed, dat mag de pret niet drukken. Ook niet het gegeven dat ik uiteindelijk één vraag van de in totaal vier quizes (er waren ook 4 programmeeropdrachten die ik foutloos had) fout had. En daarom geen 100% score, maar een 99% score behaalde.
Tijdens de EMOOC 2014 conferentie vorige week in Lausanne werd geopperd dat de financiële incentive positief zou werken voor de slagingskans van studenten die deelnemen aan een MOOC. Ik vrees dat dat een onjuiste gevolgtrekking is. Voor de betaalde signature track is het zo dat je meestal een week of 2-3 de tijd hebt om te beslissen of je dat wilt doen of niet. Voor mij was in die tussentijd al redelijk duidelijk dat ik goed in staat moest zijn om de MOOC af te ronden.

Anders ligt dat bijvoorbeeld bij de Data Analysis and Statistical Inference MOOC van Duke University die gisteren van start ging. Het is een MOOC met een looptijd van 10 weken, met een opdracht met peer review (betekent dat jij ook werk van anderen moet beoordelen in 2 fasen), een midterm exam en een eind exam. Die examens zijn getimed, je hebt maximaal 90 minuten en je hebt maar één kans voor het cijfer. Naast de theorie-quizes zijn er opdrachten in R die je moet uitvoeren. Daarbij zijn de quizes niet bij elke poging (je hebt er maximaal 3 per quiz) hetzelfde, de vragen rouleren.
Het verbaast me dan ook niet dat deze MOOC zegt dat je 6-8 uur per week moet uittrekken om hem succesvol te kunnen voltooien. Die heb ik niet, en dus meld ik me ook niet aan voor de signature track van die MOOC.
Je zou dus wel kunnen stellen dat de kosten van de signature track een drempel zijn die een meer weloverwogen keuze afdwingen. Want nu keek ik veel serieuzer naar de opbouw van de MOOC, de opdrachten (heb die van week 1 gemaakt) en de inschatting van benodigde versus beschikbare tijd.

Coursera_linkedin
Ook leuk (en slim!) is dat je het cerificate heel eenvoudig aan je Linkedin profiel toe kunt voegen. Met een paar keer klikken (alle info was al ingevuld) staat het er op. En eerlijk is eerlijk. Ik volg niet veel formele trainingen. En voor mij heeft het certificate minimaal zoveel waarde als wanneer ik en F2F training gevolgd zou hebben.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Mijn eerste Coursera Verified Certificate http://t.co/PXEUWOHrLd