Test: ZAGG Cover voor iPad Mini

ZAGG Cover Het was niet persé gepland als cadeautje aan mezelf vanochtend (maar het kwam wel mooi uit), toen ik de ZAGG cover uitpakte om in gebruik te nemen. Ik zal ook meteen bekennen dat de eerste indruk niet direct heel positief was toen ik hem in gebruik nam. Mijn mooie, kleine, compacte, iPad mini werd ineens een netboekje met touchschreen. En ook nu, na een dag gebruik, weet ik niet of dat wel is wat ik wil.

Ik heb hem vandaag in gebruik gehad tijdens overleg. Daarbij vond ik op zich het geheel best prettig werken. Zeker als je aantekeningen wilt intypen. Door het ‘losse’ toetsenbord heb je het hele beeldscherm ter beschikking en bij een iPad mini scheelt dat natuurlijk wel. Maar ja, het blijft een beperkt systeem, zon iPad. De WordPress tool waar ik nu dit bericht in zit te typen is een stuk beperkter dan de online omgeving. Geen WYSIWYG optie, geen gemakkelijke knip/plak opties (al is die met de knip/plak knoppen op het toetsenbord wel weer een stuk handiger), tamelijk beperkte tekstverwerkingsopties op de iPad. Pages heeft belangrijke knoppen onder aan het scherm zitten, juist op de plek waar je door het toetsenbord niet goed aan komt.

Nee, dan is een 11-inch laptop met een fatsoenlijk toetsenbord en muis én Office + een complete browser toch een stuk prettiger. Daar ben ik uiteindelijk ook weer terug naar overgeschakeld om het laatste stuk van dit bericht te typen. Ik heb besloten dat ik er nog een nachtje over slaap. Morgen (vrijdag) beslis ik dan of hij weer terug in de doos gaat en retour gaat. Het blijft namelijk toch wel een apparaat van 80 euro.

Duidelijk is dat als je alleen een iPad mee wilt nemen, je met zo’n toetsenbord zeker handiger uit bent. Vorige week in Lausanne liet ik de laptop in het hotel en had ik alleen de iPad Mini bij me om aantekeningen te maken. Daar had ik dit toetsenbord zeker kunnen gebruiken. Mijn laptop houdt het geen hele dag uit op een acculading (zeker niet als ik de Wifi intensief gebruik). Een Macbook Air kan dat wel. Natuurlijk is die een stukje duurder dan een toetsenbord voor de iPad Mini. Maar beiden heb ik dan niet nodig…

p.s. de verlichting in het toetsenbord is natuurlijk wel weer heel cool. Ik had vandaag al een paar collega’s die jaloers keken nog zónder dat ze de verlichting gezien hadden. 🙂

ZAGG Cover ZAGG Cover ZAGG Cover ZAGG Cover Camera Roll-921 Camera Roll-922 Camera Roll-924

N.B. Ik heb de ZAGG cover gewoon zelf aangeschaft en betaald.

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Bernard
Bernard
7 jaren geleden

Hallo Pierre, Ik herken het dubbele gevoel. Een toetsenbord is echt fijn (scheelt veel ruimte op een iPad mini) maar het tablet idee is een beetje weg. Zelf heb ik een Apple oplossing aangeschaft: Origami (http://store.apple.com/us/product/H6353ZM/A/incase-origami-workstation) met een origineel toetsenbord. Voordeel is dat het toestenbord los in de tas blijft tot hij echt nodig is. En eenmaal op tafel werkt het best goed. Ik ben vooral blij met de pijltjes toetsen als ik aan het typen ben (ik maak duidelijk te veel type fouten). Maar goed, wel 100 euro samen.

richard
richard
7 jaren geleden

Ik heb gewoon een keer dit toetsenbord: http://www.voordeelmuis.nl/cgi-bin/v.cgi?a=d&d=1226131 gekocht bij de Action. Werkt ook prima. Bij de Big Bazar (http://www.bigbazar.eu) een standaard van 0,89 gekocht. Werkt ook prima.