David test LaCie Fuel & SanDisk Connect Wireless Flash Drive

David is terug en in deze uitpakparty praat hij over de SanDisk Connect Wireless Flash Drive en de LaCie Fuel.
De ene ziet er uit als een echte USB-stick, je kunt hem ook via USB aan je computer aansluiten om er bestanden op te zetten. Maar hij heeft ook een wifi-netwerk in huis waardoor je ofwel een adhoc netwerk met je iOS apparaat of Android toestel op kunt zetten ofwel hem aan je bestaande netwerk kunt koppelen.
Dat adhoc netwerk is vooral handig als je onderweg bent (in de auto, of op een locatie zonder wifi), voor thuis is het handiger om het in het bestaande netwerk te hangen zodat je toegang blijft hebben tot internet.
De Sandisk is er in afmetingen van 16GB, 32GB en 64GB. De LaCie Fuel is een stuk groter, letterlijk en figuurlijk. Er zit 1TB opslag in, maar je bent dan ook bijna 200 euro kwijt. En zoals je in de video ook kunt zien, het is (inderdaad) meer een apparaat voor in de auto, niet voor in je rugzak.

Beide apparaten doen me erg denken aan de CloudFTP van een jaar of twee geleden. Die wordt (als versie 2) nog steeds verkocht, ook daar nu met ondersteuning voor meer gebruikers en een langere accuduur. Ik moet bekennen dat ik hem uiteindelijk niet vaak gebruikt heb. Voor thuis was het niet nodig, Dropbox en een NAS werken ook. Voor onderweg, was het een apparaatje dat ik vaak vergat. Nou maakte het sowieso wel verschil uit dat ik een iPad had met jailbreak (en dus iFile) én 2 x een 16GB USB-stick die via de USB-adapter en iFile te benaderen waren. Zo kreeg ik alle video’s die ik wilde er toch op. En meestal had ik er vooral behoefte aan als ik bv een lange vlucht richting de VS door wilde kunnen komen (in het geval van een vliegtuig zónder in-seat entertainment optie) en dan kun je zowel de Sandisk als de LaCie niet gebruiken omdat het opzetten van een Wifi-netwerk in een vliegtuig niet toegestaan is.

Maar goed, ga je met de kinderen komende zomer op vakantie én hebben ze allemaal hun eigen iPad/Android tablet/iPod Touch of smartphone bij zich, dan zou je met een van beide apparaten er in ieder geval voor kunnen zorgen dat ze onderweg hun eigen entertainment kunnen kiezen. Zorg je voor een paar headsets, dan hebben de volwassenen er ook geen last van als ze 10x achter elkaar een aflevering van Ernst, Bobby en de Rest! willen kijken. 😉

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

David test LaCie Fuel & SanDisk Connect Wireless Flash Drive http://t.co/eqrXgigrZ3

trackback
9 jaren geleden

Last van weinig #geheugen en kleine opslag in de #cloud? Tegenwoordig kun je #wireless met een harde schijf verbinden.http://t.co/RKFvBIKQXK