Interessant: MoPi: Mobile – Raspberry Pi op batterijen

Op Kickstarter loopt op het moment een interessant project: MoPi: Mobile. Het is een kleine uitbreiding op je Raspberry Pi waarmee je hem kunt aansluiten op een of meerdere stroombronnen. En dat hoeft dan niet het lichtnet te zijn, maar het kan ook een set batterijen, een accu, of een paar zonnepanelen zijn. Mooi is dat je daarbij kunt schakelen tussen de verschillende bronnen. Het idee wat beschreven wordt is die van een UPS, waarbij de Raspberry Pi door gaat op batterij als de stroom uitvalt. Maar je zou hem dus ook kunnen gebruiken als je buiten een timelapse wilt maken. De software die er bij zit zorgt er voor dat de Pi zichzelf netjes afsluit als de batterijen bijna leeg zijn. Handig.
mopi
p.s. Van het filmpje krijg ik overigens niet écht vertrouwen in het kunnen van de mensen achter het project….