dec 232013
 

OK, niet de meest sexy titel voor een post, maar het was niet gemakkelijk iets te vinden dat de lading net zo goed dekt. In bovenstaande video (bijna 18 minuten lang) praten Roger Peng en Jeff Leek van Johns Hopkins University met elkaar over, in dit geval voornamelijk de ervaringen van Jeff, bij het verzorgen van een MOOC. Dit naar aanleiding van de MOOC over Data Analysis die Jeff net afgerond heeft.

Ik was overigens ook een van die enorme hoeveelheid studenten die wel als ‘ingeschreven’ geregistreerd staat, maar die geen van de opdrachten gemaakt heeft. Ik heb wel alle video’s gedownload en een deel ervan ook al bekeken. Maar ik viel in de MOOC na een week of zes, was bezig met de Statistics One MOOC, had dus ook gewoon geen tijd om hier echt serieus mee aan de slag te gaan.
Maar wat Jeff en Roger bespreken raakt natuurlijk wel de uitdaging van (bijna) alle MOOCs: er hadden zich in dit geval meer dan 100.000 mensen aangemeld. Hun voorkennis liep uiteen van bij wijze van spreke een PhD op gebied van statistiek tot mensen die al problemen hadden met het installeren van R (al was het nog even de vraag of dat dezelfde mensen kunnen zijn, was grapje natuurlijk).

Tegen het einde van de video (dus wel even blijven kijken!) praten de heren nog over de vraag hoe de MOOC verbeterd zou kunnen worden. En daar komt een interessant punt aan bod. Jeff geeft aan dat je uiteraard meer wilt doen om aan de verschillende niveaus van voorkennis tegemoet te komen. Dat kan door MOOCs op verschillende niveaus te ontwikkelen, maar hij is ook van mening dat het leerzaam kan zijn voor de beginners om zicht te houden op waar de ervaren mensen mee bezig zijn. Dus wél samen in één MOOC, maar dan met betere ondersteuning voor de verschillende niveaus, ook in de opdrachten en quizzes.
Lees verder….

dec 232013
 

jailbreak_ios7 En toen was er opeens een jailbreak voor iOS7. Onaangekondigd. En niet voor een paar ‘oude’ Apple devices, nee voor de hele bups: iPhone 4(s), 5c en 5s, iPod touch 5e generatie en de hele rits iPad modellen die iOS 7 kunnen draaien: iPad 2, 3, 4, Air, de iPad mini en de nieuwe iPad mini Retina.

En er was ‘ruzie’, of in ieder geval discussie over onderlinge concurrentie, een deal met de Chinezen en uiteraard werkt nog niet alles.

Jammer.

Nou heb ik ook afgelopen februari, toen de jailbreak voor versie 6.1 uit kwam, eerst rustig 24 uur gewacht. Het verschil was dat de jailbreak al zo’n 7 miljoen keer uitgevoerd was en de tools al van een update voorzien was om een aantal problemen op te lossen.
Deze keer heb ik eerlijk gezegd nóg wat minder haast. Waarom? Eigenlijk omdat ik voor het eerst sinds ik een iPad heb, nu al 2 maanden zónder jailbreak overleef. De iPad 1 die ik had, was altijd voorzien van een jailbreak, de iPad 2 ook (zodra het kon). Maar de iPad mini die ik nu al 2 maanden gebruik heeft dat niet. Kon ook nog niet, want hij werd met iOS 7 geïnstalleerd geleverd (ik blijf het een lelijk iOS vinden, maar alles went uiteraard).
Lees verder….