EPUB 3.0 export vanuit Pages 5.0 op OSX Mavericks

Pages_5_export Eerder deze week keek ik al naar het nieuwe Pages 2.0 op iOS 7. Daarmee kun je nu elektronische boeken maken die (op een enkel ‘fout’ metadata-element na) voldoen aan de EPUB 3 afspraken.

Het duurde even voordat ik de mogelijkheid had om datzelfde te testen met het nieuwe Pages 5.0 op OSX Mavericks, de op dit moment recentste update van OSX. En de korte conclusie is: ook hier werkt het (met hetzelfde voorbehoud van de metadata).

Zoals ik bij Pages op de iPad al zei, is dat een positieve verrassing. Als Apple er nou ook nog voor zou zorgen dat iBook Author voortaan elektronische boeken produceert die aan EPUB 3 voldoen (desnoods als een aanvullende export optie naast de huidige iBook export) dan zou het plaatje helemaal compleet zijn.

Grote vraag is natuurlijk of Microsoft die handschoen dan eindelijk opneemt en ook een goede EPUB 3 export voor Word weet te produceren. En als we die technische hobbels dan uit de weg hebben, kunnen we écht gaan praten over de vraag: “ok, een digitaal boek maken is nu net zo gemakkelijk als voorheen een boek op papier, maar hoe willen we nou dat zo’n boek vorm krijgt en wat willen we nu met zo’n boek?” (er vanuit gaande dat we nog boeken willen!)

Pages_5_export_2 Pages_5_export_3

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Ook Pages 5.0 op OSX Mavericks produceert (nagenoeg) valider EPUB 3 documenten! http://t.co/orT2Uy37YA via @ICTOblog #ebook #osx