okt 042013
 

Het blijft een moeilijk punt: advertenties op internet. Op veel websites kun je er niet omheen. Soms nemen ze letterlijk je hele beeldscherm over, op YouTube krijg je met enige regelmaat eerst een advertentie te zien voordat het door jou gewenste filmpje begint af te spelen, gratis spellen en applicaties op je iPad laten lelijke advertenties zien.
De ene zegt: Absoluut noodzakelijk! Het zorgt er voor dat de content die je te zien krijgt, gratis aangeboden kan worden. Blokkeren is diefstal!
De ander zegt: Onzin, wat een zooi, weg er mee, blokkeren!

Voor die laatste groep waren er al opties in de vorm van bijvoorbeeld Adblock Plus, een gratis plugin voor in je browser waarmee je nauwelijks nog last hebt van advertenties bij het browsen.
Voor de video’s op YouTube of de advertenties in spellen op je iPad is dat echter geen oplossing. En je moet de plugin overal installeren.

De AdTrap (zie filmpje hierboven) is een oplossing voor die mensen die wél al die andere advertenties kwijt willen, maar niet aan de slag willen met plugins e.d.
Het is een apparaat dat blijkbaar alle advertenties, ook die in spellen en video-advertenties) automatisch filtert. Je krijgt ze dus gewoon niet meer te zien op je iPad / laptop / Macbook, onafhankelijk van de browser.
Lees verder….