Bekijk de Troonrede in 360 graden

360graden_troonrede_bron_foto_NOS Als je vanmiddag om 12:30 uur de Troonrede bekijkt via de NOS-website dan kun je zelf kiezen wat je te zien krijgt. De NOS heeft namelijk een 360-graden camera opgesteld in de Ridderzaal. Je kunt tijdens de livestream zelf bepalen welk deel van die 360-graden je te zien krijgt. Morgen staat de opname eveneens in 360-graden formaat online.

Om de video te bekijken heb je ofwel Flash versie 11 of een iPad of iPhone met minimaal iOS 6 nodig. Er is (nog) geen ondersteuning voor Android (of oudere versies van iOS).
Zou dit een oplossing zijn voor colleges met veel interactiviteit? Zodat je bij de livestream en ook de opname zelf kunt bepalen welk deel van de collegezaal (leslokaal) je in beeld wilt hebben? Waarschijnlijk wordt het dan nog wat leger op de voorste rijen of zou je daar dan juist nog meer de meest gemotiveerde studenten kunnen verwachten? 🙂