Github ondersteunt nu ook versiebeheer voor 3D prints

github_stl_history Nice! Github, de online Git-repostory voor software heeft nu ook ondersteuning gekregen voor STL-bestanden. En niet zomaar, de site is in staat om de verschillen tussen versies van een STL-bestand grafisch weer te geven.

Voor wie niet weet wat een STL-bestand is: het is een redelijk universeel ondersteund bestandsformaat dat (o.a.) gebruikt wordt voor 3D-printers. Je maakt dan bijvoorbeeld een model in Sketchup en exporteert dat dan naar STL om van daaruit in de software van je 3D-printer te laden en te printen.
Nu kun je tussentijdse versies van dat STL-bestand bewaren op Github. Niet alleen kunnen anderen dan gebruik maken van dat bestand, maar ze kunnen (zoals je in de animated gif hier bij het bericht kunt zien – credits Github) ook interactief door de verschillende voorgaande versies bladeren en de verschillen ook daadwerkelijk in het 3D-model zien.
En dat is heel mooi, want het is niet “slechts” het vergelijken van regels met tekst (zoals bij programmacode), maar het netjes achter elkaar zetten en in elkaar laten overgaan van de 3D-modellen.

(via Github en Techcrunch)

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Nice: Github ondersteunt nu ook versiebeheer voor 3D prints http://t.co/PdVLgXhIPY via @ICTOblog en @github

trackback

Github ondersteunt nu ook versiebeheer voor 3D prints http://t.co/i0b30tUBwk