Kan Reeder nog een comeback maken?

 Gepubliceerd door om 06:27  Internet, iOS
sep 132013
 

Reeder_2 Ik schreef gisteren al over Google Alerts waar te laat de RSS-functionaliteit hersteld was. Voor een andere ontwikkelaar dreigt wat mij betreft hetzelfde te gebeuren: Reeder.

Het was voor mij dé applicatie om RSS-feeds te lezen in het Google Reader tijdperk. Maar dat tijdperk liep ruim 2 maanden geleden definitief af. En ongeveer 2 maanden daarvoor besloot ik al om over te stappen op Feedly. Inmiddels ben ik dus al 4 maanden aan het wennen aan de net wat andere interface van Feedly op het web (in de browser), op de iPad en op de iPhone. Eigenlijk ben ik er wel aan gewend.

Nou komt Reeder met een nieuwe universele App uit voor de iPhone en iPad. Maar daar moet ik wel €4,49 voor betalen. En het gaat me niet eens zozeer om het bedrag zelf, of om het feit dat ik al voor Reeder betaald had. Het is echter een hoog genoeg bedrag voor mij om te bedenken “heb ik wel een andere App nodig voor Feedly?”.

Ben ik de enige? Wie is er de afgelopen 24 uur weer terug over geschakeld van Feedly naar Reeder (al dan niet in combinatie met Feedly uiteraard)? En hoe bevalt het? Gaat Reeder die 4 maanden overleven of heeft het zijn kans gemist?

IPV6 in Google Chrome

 Gepubliceerd door om 06:11  Internet
sep 132013
 

IPv6_fontys De introductie van IP versie 6 gaat dusdanig langzaam dat je soms vergeet dat het hier en daar ook echt gebruikt wordt. Zoals bij bepaalde servers van mijn werkgever.
Ik had al een tijdje het probleem dat ik onze interne portal-pagina’s wél met Internet Explorer kon bekijken, maar niet met Google Chrome. Maar het vreemde was dat het niet een probleem was met een lelijke layout of zo, maar Google Chrome gaf gewoon aan dat hij die URL niet kon bereiken. Alsof de pagina niet bestond.

Het werd pas duidelijk toen ik toch eens via de commandoprompt het ‘ping’ commando uitprobeerde om te zien of ik die server écht niet kon bereiken. Pingen van de standaard externe Fontys website leverde het bekende verschijnsel op: het IP-adres werd achterhaald en getoond, op ping geeft die server (standaard?) nooit een antwoord. Maar het pingen van de portal-URL leverde een heel ander beeld op. Die gaf wel netjes antwoord, maar niet met een (bekend) IP versie 4 IP-adres, maar met een IP versie 6 IP-adres: 2002:9155:294:8001::9155:2768.

Een zoekopdracht via Google leerde me dat daar waarschijnlijk het probleem zat: Google Chrome heeft standaard de IPV6 ondersteuning niet op aan staan. Aanzetten was eenvoudig:
Type het volgende in de adresbalk: chrome://net-internals/#dns
En klik op het knopje “Enable IPv6”

Toen ik dat had gedaan kon ik ook onze portal weer zonder problemen in Google Chrome openen. Het is maar even een weet. Ik heb alleen geen idee waarom ze dat niet standaard aanzetten in Google Chrome.