IPV6 in Google Chrome

IPv6_fontys De introductie van IP versie 6 gaat dusdanig langzaam dat je soms vergeet dat het hier en daar ook echt gebruikt wordt. Zoals bij bepaalde servers van mijn werkgever.
Ik had al een tijdje het probleem dat ik onze interne portal-pagina’s wél met Internet Explorer kon bekijken, maar niet met Google Chrome. Maar het vreemde was dat het niet een probleem was met een lelijke layout of zo, maar Google Chrome gaf gewoon aan dat hij die URL niet kon bereiken. Alsof de pagina niet bestond.

Het werd pas duidelijk toen ik toch eens via de commandoprompt het ‘ping’ commando uitprobeerde om te zien of ik die server écht niet kon bereiken. Pingen van de standaard externe Fontys website leverde het bekende verschijnsel op: het IP-adres werd achterhaald en getoond, op ping geeft die server (standaard?) nooit een antwoord. Maar het pingen van de portal-URL leverde een heel ander beeld op. Die gaf wel netjes antwoord, maar niet met een (bekend) IP versie 4 IP-adres, maar met een IP versie 6 IP-adres: 2002:9155:294:8001::9155:2768.

Een zoekopdracht via Google leerde me dat daar waarschijnlijk het probleem zat: Google Chrome heeft standaard de IPV6 ondersteuning niet op aan staan. Aanzetten was eenvoudig:
Type het volgende in de adresbalk: chrome://net-internals/#dns
En klik op het knopje “Enable IPv6”

Toen ik dat had gedaan kon ik ook onze portal weer zonder problemen in Google Chrome openen. Het is maar even een weet. Ik heb alleen geen idee waarom ze dat niet standaard aanzetten in Google Chrome.

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Bleek Google Chrome (standaard?) IP versie 6 uit te hebben staan en Internet Explorer niet… tsss http://t.co/KkrT60M2YP via @ICTOblog

trackback

IPV6 in Google Chrome http://t.co/YYWALHEwKa

trackback
8 jaren geleden

“IPV6 in Google Chrome” nuttige tip http://t.co/wr023CHc1R