aug 082013
 

Artikel_EIT Omdat we dit jaar niet aan één stuk weg zijn geweest en tussendoor ook thuis waren, ben ik niet de hele zomer offline geweest. Dat was maar goed ook, want ook bij Springer werken ze door. Van de twee laatste hoofdstukken van het proefschrift had ik al te horen gekregen dat ze accepted waren “pending minor changes”.

Ik heb er (uiteraard) voor gezorgd dat voor beiden die minor changes bij de desbetreffende uitgevers waren voordat mijn vakantie van start ging. Van het voorlaatste hoofdstuk kreeg ik tijdens mijn vakantie al het bericht dat de wijzigingen voldoende waren en daarna de proefdruk om de gewijzigde opmaak te controleren (is gebruikelijk omdat het journal dan echt helemaal de eigen huisstijl toepast). En dat hoofdstuk staat nu ook online bij Springer.

Ten opzichte van de versie die in het proefschrift staat zijn er een aantal dingen aangepast. Zo is de inleiding uitgebreid met meer verwijzingen naar andere literatuur en is het onderdeel discussion uitgebreid met een aantal punten.

Het wordt dus weer hoog tijd om voor nieuwe data te gaan zorgen om over te kunnen publiceren. 😉

 

p.s. Nee, ik krijg geen cent van de kosten die je zou moeten betalen als je het artikel los zou moeten aanschaffen. Is natuurlijk ook wel hét pluspunt van Open Access Journals.

Deel dit bericht:
aug 082013
 

danbrown_inferno Als je het Activegeek weblog volgt, dan zou je kunnen denken dat ik deze vakantie alleen maar boeken over fietsen gelezen heb, maar gelukkig is dat toch nog niet (helemaal) zo. Ik heb o.a. ook het nieuw boek van Dan Brown gelezen: Inferno.

Het is het vierde boek van deze succesvolle auteur en ook nu speelt Robert Langdon weer de hoofdrol. Ik begrijp dat de plannen voor de verfilming ervan al weer rond zijn en ook nu speel Tom Hanks weer de rol van Robert Langdon.

De eerste recensies waren wisselend, niet iedereen was enthousiast over het boek. Zelf kan ik me wel vinden in de constatering dat Inferno het inmiddels bekende patroon van de eerder boeken volgt. Wat dat betreft is het gewoon een sequel in boekvorm. Vind je dat niet ernstig (ik vond het niet echt een probleem), dan leest het boek op de bekende Dan Brown manier lekker weg. Het plot kent de nodige verrassende wendingen (ik zal ze hier niet verklappen), een race tegen de klok en een origineel einde (vond ik). Voor Robert Langdon liefhebbers dus weer gewoon een aanrader.

Deel dit bericht: