Talkwalker: Google Alerts alternatief

Google_Alerts_RSS_exit Met het verdwijnen van Google Reader op 1 juli, verdween er nóg een dienst van Google waar ik al lang gebruik van maakte: Google Alerts.
Nou ja, officieel bleef hij wel bestaan, maar de mogelijkheid om alerts via RSS aangeleverd te krijgen verdween. En ik ga écht niet de hoeveelheid mail die ik dagelijks krijg verhogen door die alerts via mail te laten komen.

Ook hier zijn er gelukkig alternatieven. Op dit moment ben ik overgeschakeld naar Talkwalker, een gratis dienst die eigenlijk exact hetzelfde biedt als Google Alerts deed.
TalkwalkeralertsEigenlijk is het allemaal zo slecht nog niet. Spreiding van functionaliteit over meerdere aanbieders zorgt er voor dat ik minder afhankelijk wordt van één aanbieder. Het kost wel wat meer werk qua onderhoud, bijhouden waar je wat hebt, maar goed het is even niet anders.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Julie Hong
10 jaren geleden

Hallo Pierre, bedankt voor het artikel en voor de steun!
Julie @talkwalker

trackback

[…] Met het verdwijnen van Google Reader op 1 juli, verdween er nóg een dienst van Google waar ik al lang gebruik van maakte: Google Alerts. Nou ja, officieel bleef hij wel bestaan, maar de mogelijkheid om alerts via RSS aangeleverd te krijgen verdween.  […]