Een YouTube-account zónder Google+ (dat kan!)

Googl_Plus_exit_1 LET OP!!! DIT IS EEN BLOGPOST VAN VOOR DE TIJD DAT HET YOUTUBE REACTIESYSTEEM WERD AANGEPAST!

Jaha, dat had ik natuurlijk mooi eens helemaal verkeerd gedacht. Zomaar even een YouTube-account aanmaken voor mijn Raspberry Pi, dat gaat zomaar niet.

Nou, eigenlijk ging het niet zozeer om dat YouTube-account, maar meer om het Google+-account dat je, zover ik kon overzien, haast automatisch erbij krijgt als je een nieuw account aan wilt maken. Voor de volledigheid: het zou dus zo kunnen zijn dat het ook mogelijk is om direct een YouTube-account aan te maken zónder Google+-account, maar ik heb het in ieder geval nietsvermoedend gedaan.

Maar Red RaspberryPi klinkt niet als een echte naam, vinden ze bij het Team Google+. En op Google+ moet je je eigen naam gebruiken. Dat  mag niet de naam van een bedrijf zijn of van je huisdier, daar moet je dan maar een aparte pagina voor aanmaken. En dus moest ik die naam aanpassen. Binnen 4 dagen. Anders werd mijn Google+ profiel opgeschort.

Goed. Vooraf even stellen: ja, Google mag zelf bepalen wat de spelregels zijn. Daar heb ik me maar aan te houden als ik gebruik wil maken van hun diensten. Nou wist ik niet in hoeverre het opschorten van mijn Google+ profiel ook gevolgen zou hebben voor het YouTube-account dat ik gemaakt had. Want dat was eigenlijk het enige waar het me om ging (en wellicht het Gmail-account als ik de Raspberry Pi mail wil laten versturen).

Wat exact de gevolgen van opschorten zijn, weet ik niet. Want ik hoef daar niet op de te wachten. Ik heb namelijk het Google+ profiel opgezegd voor de Raspberry Pi. En het YouTube-account behouden. Want dat blijkt, net als vroeger, nog gewoon te kunnen.

Je moet het echter wel even in de juiste volgorde doen.

LET OP!!! JE GAAT ALS HET GOED GAAT JE GOOGLE+-ACCOUNT VERWIJDEREN!!! DAT IS NIET MEER ONGEDAAN TE MAKEN. DOE DIT ALLEEN ALS JE WEET WAT JE DOET. IK KAN JE NIET HELPEN ALS HET MIS GAAT HIERMEE!.

Googl_Plus_exit_2
Ga eerst naar het YouTube-account. Kies daar bij het overzicht van je Account voor het terugzetten van je naam en het loskoppelen van je Google+-account. Dat kan dus ook als je account nooit los was en meteen met je Google+-account is aangemaakt.
Googl_Plus_exit_3
Bevestig je keuze.
Googl_Plus_exit_4
Nu kun je je Google+-account verwijderen. Kies bij je Google+-account voor het verwijderen van je profiel en de bijbehorende gegevens.
Googl_Plus_exit_5
Je krijgt dan een lang overzicht met enge ziektes die je mogelijk op kunt lopen als je dat doet. Ik hoefde dit sowieso allemaal niet te kunnen. Ik wilde alleen een YouTube-account voor mijn rode Raspberry Pi. Dus ik heb het vinkje aangevinkt en op “geselecteerde services verwijderen” geklikt.

Het YouTube-account van de rode Raspberry Pi werkt nog steeds.  Zónder Google+-account. Mission completed.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Een #YouTube-account zónder #Google+ (dat kan!) http://t.co/8gy59tggta #nieuws #internet #raspberrypi

trackback
9 jaren geleden

Een YouTube-account zónder Google+ (dat kan!) http://t.co/5Hu5L2LzCr