Geheime berichten in een plaatje

Het is een principe dat al heel oud is, maar dat ik tot nu toe nog niet eerder zelf uitgeprobeerd had: het verstoppen van berichten in afbeeldingen. Ik kwam bij MakeUseOf.com een beschrijving van 4 verschillende manieren tegen waarmee je dat eenvoudig kunt doen. Ik heb het zelf getest met de afbeelding hier bij het bericht en een online dienst genaamd mozaiq. Als je de afbeelding opslaat en daar upload, dan krijg je de boodschap te zien.

Als extra ‘beveiliging’ had ik er nog een wachtwoord aan toe kunnen voegen zodat je niet alleen de afbeelding te pakken moet krijgen, én moet weten welk mechanisme gebruikt is (of welke dienst) maar ook nog het wachtwoord. Maar goed, dit was ook niet bedoelt om echt geheim te zijn, dit was gewoon een zaterdagprojectje.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Geheime berichten in een plaatje http://t.co/v9KXLL13Z7

Willem Karssenberg
9 jaren geleden

Eigenlijk is dit best leuk voor een of ander projectje met kinderen op school!
Soms vind ik het echt jammer dat ik geen les meer geef!